Според това Указание  на стр.2 раздел II не би трябвало да се попълва информация за сделката.
www.nap.bg/document?id=4500
Аз бих огледала кога е приключен месечният отчет за м.10.Възможно да е бил приключен и по-късно да е дошъл клиент и да е приключен втори път касовия апарат за 31.10.
А този отчет показва ли се в м.11? По всяка вероятност касовият апарат е приключен през м.11 и оборотът е отишъл там.
За да няма подобни разлики, изисквам месечни отчети от касовия апарат и ги следя до 14-то число, преди да пуснем ДДС-то.  :wink1:
Често се случва да получаваме фактури по-късно.Когато касаят разходи за м.г. процедираме така:

Пример 2016:
611/602- 100 лв.
602/499 -100 лв.

2017:
499, 4531/401- 120 лв.
Аз бих изготвила три протокола , за да избегна сума равна на 10 000 лв.

Чл. 3. (1) Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са:
1. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) на стойност, равна на или надвишаваща 10 000 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) на стойност под 10 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 10 000 лв.
Източник: http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135718725
За справка: чл.54б, ал.4 КСО.  :wink1:
Според статията
Минимална работна заплата включва ли допълнителното възнаграждение за стаж ?
Цитат
Според Инспекцията по труда основната заплата по трудов договор, а не брутната заплата следва да се съобразява с минималната работна заплата за страната.  В същия дух са и отговорите на МТСП в раздел Въпроси и отговори:

Искаме или не- някъде там трябва да търсим.  :wink1:
НАРЕДБА ЗА ДОГОВАРЯНЕ НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА
Цитат
Чл. 10. (1) Минималната работна заплата е най-ниското трудово възнаграждение за отработено време или за извършена работа.
Чл. 11. Минималната месечна работна заплата за страната, определена от Министерския съвет, се гарантира при добросъвестно изпълнение на задълженията и не зависи от постигнатите резултати и платежоспособността на работодателя. Тя е основа за определяне на минималните размери на социалните и осигурителните плащания.
Чл. 12. Установената минимална заплата за страната може да се завишава при договарянето в отраслите, предприятията и организациите. Минималната работна заплата, определена чрез договаряне, не може да бъде по-ниска от тази, определена от Министерския съвет.

Източник: http://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/-551784959
Не може ли да направите приключване на деня минути преди 00:00 часа, посочен на КА?Касовият апарат е настроен да приключва календарния ден, а не смените.
Зависи дали попада в случаите на чл.54б, ал.4 от КСО.
Право на обезщетение по чл 325 т 4
Скрит текст :

Обезщетение за безработица след прекратяване по чл.325 ал.1 от КТ
Цитат
Имате право на пълният размер от 9 месеца с едно уточнение, ако през последните 3 години сте били на борсата и сте взимали обезщетение в пълният размер от 9 месеца сега няма да имате право на пълният размер, а само 4 месеца,също така ако през последните 3 години сте взимали обезщетение от борсата и сте имали право на пълният размер , но сте ползвали само част от тези месеци , сега имате право на остатъка до пълният размер.
Като пример за документ, удостоверяващ отписване на несъбираемо вземане може да се посочи взето решение на ръководството на дружеството, документ (протокол или друго наименование) за отписване и други документи, допълващи информацията и удостоверяващи основанието за стопанските операции.
Източник: http://zakonnik.bg/document/view/pismo/143759/249001
И още една статия в допълнение.
Уволнение поради липса на качества за ефективно изпълнение на работата
Цитат
Липсата на качества трябва да отразява трайно състояние на работника или служителя и да свидетелства за неговата неспособност да изпълнява резултатно възложената му трудова функция, а не да бъде единична негова проява.
Цитат
 Трудовото правоотношение на ищеца с ответника е прекратено на осн. чл.328, ал.1, т.5 от КТ, поради липса на качества на работника за ефективно изпълнение на работата. Тази липса е на професионални качества, т.е. на професионални знания, умения и навици на работника или служителя, необходими за ефективното изпълнение на възложената му работа. Тези качества следва да бъдат съобразени и с изискванията на длъжностната характеристика и да са в причинна връзка с неизпълнението на конкретни трудови задължения. Заповедта за уволнение на това основание задължително трябва да бъде мотивирана, като това е предпоставка за законосъобразността на уволнението, т.е. в заповедта следва да бъдат конкретизирани качествата на служителя, липсата на които препятства изпълнението на трудовите функции. Това може да бъде направено и в друг документ, към който препраща заповедта и който е бил известен на работника или служителя към момента на прекратяване на трудовото правоотношение. Мотивирането може да стане било като всяко липсващо на работника или служителя качество бъде изрично посочено в заповедта за уволнение, било като бъде посочен начинът, по който той се справя с възложената работа и/или да бъдат посочени задълженията, които не е в състояние да изпълни.

Източник: http://www.justicetg.org/verdict/2015/04/GD/0063d815/09142015.htm
Така или иначе работникът / служителят трябва да подаде ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ, ако не е представил сл. бележка от другите си работодатели, видно в чл.52 , ал.1 от с.з.
Според чл.49(2) от ЗДДФЛ
Цитат
Когато работникът или служителят през данъчната година има или е имал трудов договор за допълнителен труд при друг работодател или е имал основно трудово правоотношение при друг работодател, работодателят по ал. 1 включва придобития при другия работодател доход при изчисляване на годишната данъчна основа и определя годишния размер на данъка, ако работникът/служителят му предостави служебна бележка по чл. 45 от другия работодател.
Работодателят е длъжен да направи изравняване със или без сл.бел. от другия работодател.Поне аз така разбирам думата "ако".
Тази точка е отменена.  :wink1:
39. (отм. - ДВ, бр. 75 от 2016 г., в сила от 01.01.2016 г.)