От 23.11 до 02.12 е в платен отпуск.
Според мен трябва да има дни от работодател.Има прекъсване от 8 раб. дни между болничните. Ако не е имал право на платен отпуск е логично да се яви на работа през този период.
От линка се вижда, че утре ще се обсъжда за първо гласуване.
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/sitting/
Цитат
Комисия по труда, социалната и демографската политика
07/12/2016, 11:30
пл. "Народно събрание" 2, зала "Изток"
Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, № 602-01-79, внесен от Министерски съвет на 2.12.2016 г. – обсъждане за първо гласуване.
Да.
Лесен начин за ползване на данъчни облекчения от физическите лица
Цитат
Физическите лица могат да ползват данъчно облекчение за деца и данъчно облекчение за деца с увреждания по Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) чрез своя работодател след подаване на декларация по образец в срок до 31 декември. Това съобщават от НАП - В. Търново...
Няма промяна в образците.Ето и линк:
http://www.nap.bg/page?sId236fsL=30&sId236dsA=2016&id=384&textMode=0
Родителите не подават ГДД, когато работят само по ТД.
Съгласно разпоредбите на чл. 358, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т. 1 от КТ исковете по трудови спорове относно прекратяването на трудовите правоотношения се предявяват в 2-месечен срок от деня на прекратяването.
Има нова Наредба:
НАРЕДБА № 14 ОТ 16 НОЕМВРИ 2016 Г. ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНОТО ОБЛЕКЛО НА ЛИЦАТА ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ В СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Скрит текст :

§ 3. Наредбата влиза в сила от 1 януари 2017 г.
Бланка на примерен протокол за раздаване на мостри и др.:
Протокол за Безвъзмездна Сделка
Данъчно третиране на мостри
Цитат
 Разходите за реклама се признават за данъчни цели като счетоводен разход при спазване на изискването за документална обоснованост (надлежно документирани с първичен счетоводен документ) и при положение, че са извършени във връзка с дейността на данъчно задълженото лице.
Независимо от наличието на документална обоснованост на стопанските операции, отразени в счетоводството, следва да се имат предвид разпоредбите на глава четвърта от ЗКПО „Предотвратяване на отклонение от данъчно облагане”.
Може да се сключва трудов договор за допълнителен труд
Скрит текст :

Справка за нормативната уредба може да направите в чл. 113, чл. 152 и чл. 153 от Кодекса на труда.
И аз мисля, че 2009 не трябва да се включва.
Малко е старо, но е показано как се изчислява.
КАК ДА ИЗЧИСЛЯВАМЕ ДАВНОСТТА, ПРЕДВИДЕНА В ДАНЪЧНИТЕ ЗАКОНИ
Скрит текст :

И ДОПК:
Давност
Скрит текст :

Източник: http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135514513
Работен ден ли е 1 ноември?
Цитат
ПИСМО ИЗХ. № 92‐399‐2 ОТ 11.11.2004 Г. НА НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ
ОТНОСНО: БРОЯТ НА РАБОТНИТЕ ДНИ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ НОЕМВРИ
Съгласно указанията за попълване на Декларация обр. № 1 от Инструкция № 1 на НОИ за събиране на данни от осигурителите за осигурените при тях лица и от самоосигуряващите се лица, в т. 16.1 "Отработени и други дни с осигурителни вноски" се попълва броят на отработените дни, за които е изплатено възнаграждение. За всички учебни заведения 1 ноември е официален празник, т.е. денят е неработен.
Поради това при подаване на данните за осигурените лица от учебните заведения за ноември се посочва броят на отработените дни за месеца, за които е изплатено възнаграждение, в случая 21. В позиция 1 на т. 16 "Работни дни в осигуряване" се посочва "0", тъй като лицата отработват всички работни за тях дни.
В чл.4 ал.6 от КСО не е уточнено каква пенсия трябва да получава. Пенсионерът по болест не е ли пенсионер?
Вариантът, посочен от delphine е коректен.  :good:
Първо приключвате с/ка 4531, а след това с/ка 4532.
Вариант 2 е верен, както писаха колегите.
В края на този линк е обяснено и изчислено:
Колко дни платен отпуск можем да ползваме по втори трудов договор?
Цитат
Ако сте назначени на втори трудов договор на по-малко от 4 часа, имате право на платен отпуск, за времето, което Ви се признава за трудов стаж. Същото важи и за договор по чл.114 от КТ. Той е основен трудов договор, но правилата за изчисляване на полагаемия отпуск са същите.
Това означава, че ако работите на два часа на ден по допълнителен трудов договор, ще имате право на 3 дни платен годишен отпуск за цялата година. На ден имате 2 часа по 21 дни по национален календар, което прави 42 часа на месец. Приравнявате часовете към дните и получавате колко дни Ви се зачитат за трудов стаж. В случая 42/8=5 дни трудов стаж за дадения месец. За годината ще имате 5*12=60 дни. Като се разделят 60 дни на 30, получавате 2 месеца осигурителен и трудов стаж. Отпуската ще получите по следната формула: 20/12*2=3 дни платен отпуск за цялата година.


 
 При изготвяне на графиците за работа при сумирано изчисляване на работното време следва да се спазват изискванията за 5-дневна работна седмица и почивките, установени в чл. 152 и 153 от Кодекса на труда.
Съгласно чл. 152 от КТ, работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.
Разпоредбата на чл. 153 от КТ определя, че при петдневна работна седмица работникът или служителят има право на седмична почивка в размер на два последователни дни, от които единият е по начало в неделя. В тези случаи на работника или служителя се осигурява най-малко 48 часа непрекъсната седмична почивка.
При сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата седмична почивка е не по-малко от 36 часа. При промяна на смените при сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата седмична почивка може да бъде в по-малък от горния размер, но не по-малък от 24 часа, в случаите, когато действителната и техническата организация на работата в предприятието налагат това (чл. 153 от КТ).

Източник: https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&I=256
Погледнете и чл.326, ал.2 за срока на предизвестието.