Само служителката ви има право на това данъчно облекчение
А  как да разбирам това:
"Когато данъчното облекчение за деца е ползвано чрез работодателя, но физическото лице е задължено да подаде годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ, към нея трябва да се приложи и декларацията за ползване на данъчно облекчение за деца."
че трябва да им дам копие от декларацията, която са ми представили?
Нали би трябвало да има нови служебни за доходи от трудови,които се прилагат към декл.по чл.50, където би трябвало да има вече такъв ред "Данъчно облекчение за деца" и да е видно, че данъка е върнат
Вие как мислите?
Да записва се на гърба на трудовата книжка, в/у това обезщетение не се дължат осигуровки и не е осигурителен доход и не би трябвало до се включва в УП-то
Общо взето и при мен всеки месец се появяват тези надписи!Пробвам доста пъти докато стане  :blink: Днес даже началната страница на НАП не ми се отваря!
Според мен за календарна година!В Наредбата за работно време отпуски и почивки всичко е за календарна година
Чл. 24.
(1) (Изм., ДВ, бр. 59 от 1991 г., бр. 54 от 2001 г.) Директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена по чл.33а, ал. 1, т. 2 и 5 от Закона за народната просвета, помощник-директорите със задължителна норма за преподавателска работа в училищата и обслужващите звена по чл.33а, ал. 1, т. 2 и 5 от Закона за народната просвета, учителите, учителите-методици, възпитателите, педагогическите съветници, ръководителите на филиали в междуучилищни центрове за трудово политехническо обучение, логопедите, психолозите, корепетиторите, хореографите, ръководителите на учебно-изчислителни кабинети, рехабилитаторите на слуха и говора имат право на удължен платен годишен отпуск в размер 48 работни дни.
(2) (Изм., ДВ, бр. 59 от 1991 г.) Учителите, които са постъпили на работа след започване на учебната година и до ваканцията нямат 8 месеца трудов стаж, ползуват за същата година платен отпуск по 4 работни дни за всеки прослужен месец.
Ако имам ДДС за възстановяване за м.10 /първи месец/, а в същото време имам неплатени осигуровки и ДОД за предни месеци.Трябва ли да подавам искане за прихващане или мога да го оставя за следващите два данъчни периода и ако съм на внасяне да си го приспадна?....Малко се обърках от този чл.92(1) т.1 и т.2  :blush:
Задължителна ли е декларация от лицето ако желае удържане на ДОД за четвъртото тримесечие или само отметка в новия образец на сметка по чл.45 ал.4 от ЗДДФЛ е достатъчна.
Не,  това е вид  обезщетение и не се включва по принцип в БТВ
Неизползваната отпуска имате право да я използвате, ако не ви бъде разрешено следва да ви се плати обезщетение при прекратяване на договора
Обезщетение за неползван платен годишен отпуск, според член 224 ал.1:

„При прекратяване на трудовото правоотношение работникът или служителят има право на парично обезщетение за неизползвания платен годишен отпуск за текущата календарна година пропорционално на времето, което се признава за трудов стаж, и за неизползвания отпуск, отложен по реда на чл. 176, правото за който не е погасено по давност. Обезщетението се изчислява по реда на чл.177 към деня на прекратяването на трудовото правоотношение. Платеният отпуск за обучение на учащи се и на докторанти без откъсване от производството и за приемен изпит в учебно заведение, когато не бъде използван, не се обезщетява парично.”
Ако продажбата е от м.03 2015 срока на декл. е до 14.04.2015г.Правите нова декл. с нови дневници и подавате.Новата декл. ще замени старата!
След като договора преминава от безсрочен в срочен, какво място има тук чл.119?
Чл. 119. Трудовото правоотношение може да се изменя с писмено съгласие между страните за определено или неопределено време.
Изменение на мястото и характера на работата от работодателя.
В книжката се записва при промяна на възнаграждението или продължителността на работното време.
Не трябва ли и двата записа да са с код корекция?Може да пробвате пак да ги пуснете, защото на мен ми се е случвало да пиша код корекция,а  програмата на НАП го приема като редовен запис и ми търси и декл.6
В код 307 се пише брутната сума!Прилага служебна бележка по чл.45 ал.4 от ЗДДФЛ
По ГД декл.1 и 6 се подават до 25-то число на месеца следващ месеца на изплащане оигуровките се внасят в същия срок В т.18 на д6 се пише последния ден от месеца в който са изплатени
Според мен се подава уведомление!
Наредба No 5 от 29.12.2002 г. за съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл.62, ал. 5 от Кодекса на труда (Загл. изм.ДВ, бр. 17 от 2011 г., в сила от 25.02.2011 г.в която пише:
Чл. 3.(1) (Предишен текст на чл. 3, доп.ДВ, бр. 1 от 2006 г.) Уведомлението съгласно
приложение No 1 се изпраща:
1. в тридневен срок от:
а) сключване на трудовия договор;
б) изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;
в) издаване на постановлението по реда на чл. 405а от Кодекса на труда;
Приходи и разходи по чл.34 и чл.46 си имат отделни места в ГДД колона Б ред4 и кол.А ред 9 и колона Б ред 10, 11
По трудов договор на пенсионер се удържат осигуровки за всички рискове и данък.По ГД пенсионни осигуровки се удържат ако той желае, ако е осигурен на друго основание или сумата по ГД е над  или равна на МРЗ се внасят здравни, ако сумата по ГД след приспаднати нормативно признати разходи е под МРЗ и не е осигурен на друго основание здравни не се внасят.
Никъде няма изрично написано при какви доходи се ползват тези облекчения.Следователно би трябвало да важат за всички, които имат деца не навършили пълнолетие, но ......??????