Моля да ми помогнете . Фирма има търговски обект  който отдава под наем , има придобит още един имот също отдаден под наем - това е дейността която извършва в момента.Трябва да направя длъжностна характеристика  за единствения служител който е на друдов договор в нея.Длъжността му е - ТЕХНИЧЕСКИ СЪТРУДНИК - управител на недвижими имоти . Ще бъда благодарна ако някой ми помогне !
Колеги , моля за помощ ! Клон на чуждестранен търговец регистриран в БГ - сега започва дейност .Сделките му са РЕЕКСПОРТ - купува гориво от Румъния и го продава в Сърбия . Стоката въобще не минава български граници.След ред консултации - няма регистрация по ЗДДС . Осчетоводявам като обикновенни доставки.Може би бъркам ? ако някой знае нещо повече по въпроса - моля споделете и помогнете 1 :'(
Отново питам за нещо което всички вие сигурно знаете отдавна . Може ли и тримата съдружници в едно ООД да бъдат с ДУК ? Втори въпрос : ако не може и двама са назначени на трудов договор в дружеството дължат ли осигуровко и като СОЛ и в каква схема се съвместяват с осигуровките по трудовия договор ?  Ще бъда много благодарна ако ми помогнете !
Безкрайно благодаря !!!
Моля да бъда извинена ,че само питам , но материята ми е малко непозната , а се налага да се боря с нея.Казуса е следния : ООД има недостиг в каса и тримата съдружници дават по 14000.00 лв при договори за заем с 5 или 8% лихва. Парите са изплатени до 31.12.2012 г. Те трябва да декларират и получената лихва за да се обложи тя с данък и здравни вноски. Каква служебна бележка трябва да им издам за да я приложат в декларацията си по чл.50 , съответно приложение № 6 . Не са удържани и внасяни здравни осигуровки по този повод.Въпросът може би е елементарен за повечето от вас , но за мен е сложен . Моля помогнете ми ! 
по точен въпрос - мога ли да го осигурявам на 1/2 от МОД
Мога ли да приема за новосъздадена фирма  управител с ДУК за 4 часа ?
Може би ще се повторя от началото на въпроса си . КИ е издадено на основание на писмо от банката кредитор с която е договаряна сделката защото фирма Б е искала кредит за да плати имота.Банката пише , че кредит няма да отпусне на фирма Б.Писмото е официално до фирма А . Междувременно на база на оспорвания в момента нотариален акт фирма Б прехвърля имота на трета фирма без никаква друга информация и това води и до КИ и до съдебния иск . Сумата е получена 2 седмици след завеждане на съдебния иск за анулиране на сделката и връщане на имота отново на фирма А . Стана много сложно ! Днес ще се опитам да убедя собственика да върне парите обратно и сагата да приключи ! Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат! А ако собственика не поиска - не знам какво да правя !!
Основанието е нотариален акт за покупко продажба който в момента се оспорва в съда .
Няма ли някаква възможност тези пари да изчакат в някаква друга сметка а не в аванси от клиенти
Фирма А не е сигурна че ще може да си получи парите по сделката както са се уговорили.Проблема е в това че фактурата беше пусната на 260 хил.лв , данъчната оценка е била манипулирана до 123 хил. и банкта с отказания кредит в процеса на разговорите е твърдяла че не може да отпусне 260 хил. лв Фирма Б явно се възползва от тази манипулация и за да се избегнат повече недоразумения фирма А иска да изчака решението на съда и тогава да се разпорежда със получената сума.Явно и по нея се очаква становище от съдията.
Моля да ми помогнете .Случаят е следния - фирма А продава с фактура на фирма Б недвижим имот.Фирма Б очаква кредит от банка за покупката.Едновременно с фактурата имота се прехвърля с нотариален акт на купувача.Следващия месец банката кредитор уведомява продавача - фирма А , че договора за банков кредит на купувача - фирма Б е приключен и кредит няма.Фирма А издава КИ . Междувременно купувача на база на нормативния акт прехвърля неплатения имот на трета фирма.Фирмата продавач завежда съдебен иск за връщане на имота . Следващия / трети вече / месец Фирма Б - купувача превежда по банков път 1/2 от сумата по фактурата за която вече има КИ . Въпросът ми е следния : мога ли на база на заведения съдебен иск получената сума да я оставя в сметката непокътната докато приключи съдебното дело без да се съобразявам с ЗДДС за издаване на фактура в 5 дневен срок или връщане на сумата на изпращача ?
Може би искате да кажете , че ако няма положителна разлика между покупна и продажна цена такава декларация не се подава ? Това би решило тотално проблема !
Отново моля за помощ ! Ще ми донесат за деклариране продажба на имот - апартамент семейна собственост който не е основно жилище. Купен е преди 3 години и през 2011 г е продаден на по-ниска цена от покупната.Въп росите са ми следните :
1. И двамата собственици ли трябва да подадат декларация
2.Какви точно документи трябва да ми донесат
Знам че въпросите ми отново са елементарни но съвсем се обърках .  :icon_question:Моля да ми помогнете !
Моля ви да ми помогнете спешно за попълване на ГД на физическо лице за доходи за "преотстъпени авторски права". Има 39 бр. служебни бележки в които от м.01 до м.07 .2011 г включително има маркиран осигурителен доход и удържани суми за здравно осигуряване ; от м.08 до м.12.2011 г такъв осигурителен доход няма маркиран и няма здравни осигуровки.Въпросите са ми следните :
1. Защо след м.07. няма показан осигурителен доход и здравни осигуровки ?
2. При този случай как да попълня справката за окончателните осигурителни вноски - щи има ли за довнасяне и на какво основание ?
Предварително благодаря и прощавайте може би за " глупавите въпроси "