Цитат на: filipovaeli в Днес в 16:09
    И заради това винаги съм чакала до тогава, а не ми се иска в последния момент да подавам декларациите.

Наистина НАРЕДБА № Н-8 е дълга за четене :blink:, но темата е разисквана многократно във форума.
Не е нужно да чакате деня на плащане на заплатите, може да ги подавате още от 1-во число на месеца та до 25-то, отнасящи се за предходния месец. Няма значение дали са платени по банков път или в брой.
Последната изравнителна вноска, която е отделена от авансовите 11 вноски, излиза в справката като задължение по Д6 със срок за плащане 30.04.2015 г. Да не се бъркате с нея?
здравейте,
правилно ли смятам: ЗОВ на безработно лице за м.06 - до15,06,2015 - 7,64лв.
тъй като лицето пуска от 15,06,2015 ОКд5 осигуровките от 15,06-30,06 са:
ДОО - 12,8% - 29,32
ДЗПО -   5%  - 11,45
ЗО 8%           -   18,33
Вярно ли съм ги сметнала
:good:
Благодаря ви за мнението.Просто видях в някои форуми,че търсят документ и от яслата,та за това питам да не ме върнат в НОИ,заради това.
Преди няколко дена ми искаха майката да представи към прил. № 12 и документ от яслата, за да се види точната дата, от която детето я посещава.
Не изискват копие от заповедта за прекратяване на отпуск.
Здравейте, преди време имах подобен проблем и го реших по начина, описан в прикачения файл.
А той как е подал ГД по чл.50 без служебната бележка? Ако не е подал декларацията в срок до 30.04.15 г. няма как да му възстановят данъка.
Може да изпратите стария файл. Но дори да направите нов, като въведете 2013 г., ще Ви се появят кодовете валидни за тогава .
Аз попълвам така:
1. - т.31
2. - да
3.  -да
Здравейте да попитам още нещо, тъй като ЕООД-то ще продава бижутерия в магазин под наем, трябва ли магазинчето да подава нещо в общината, като заявление за работното време, да регистрира самия магазин в общината от хеи трябват ли някъкви документи, предполага се че има противопожарни разрешителни.
Здравейте, тези документи се отнасят за обекта, а не за фирмата, която ще работи в него. Проверете дали собственикът е регистрирал помещението с педназначение за магазин. Ако е така, в такъв случай Вие нямате задължение да се регистрирате в общината.
Винаги съм се чудела каква е разликата между: "детето не е настанено в детско заведение" и "детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка". Явно законотворците дават възможност вместо отпуска по чл. 164 да се ползва такъв по чл. 167а /Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст/ и в същото време детето да посещава детска градина. Все пак родителите заплащат такса за детската градина, т.е. не е пълна държавна издръжка.
Макар, че старият текст беше именно: "детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка" и въпреки това майките трябваше да връщат парите на НОИ. :hmmm:
Ще има право на обезщетение/ Чл. 54а от КСО/в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването/Чл. 54б/, но не по-малко от 7,20 лв. на ден.
 Периодът, за който ще се изплаща обезщетението зависи от продължителността на осигурителния стаж/Чл. 54в/.
Посоченият пример в указанието се отнася за занаятчии и свободни професии. ЕТ не приспада НПР.
Таблица 1 попълва до януари. Таблица 2 в колона 3 посочва размера на пенсията за съответния месец. Това е с цел да не превиши максималния осигурителен доход.
Колони 4 и 5.4 са правилни.
Става и по двата начина /с или без отметка/, важното е да не се попълват дните.
Попълват се само т. 21 и т. 22.1.
Изпращат по ел. поща проект на удостоверението, в което упоменават къде точно да отидеш, за да си получиш оригиналния документ.
Здравейте,
обезщетението за неизползван платен отпуск го включвам в Д1 в т.31 и данъка в т.31А. Правилно ли е така? И съответно данъка в Д6 следващия месец.
А приложение 10 ще ти го издадат от там.