Може с прекъсване, допълване и поправяне на грешки.
   Работодателят ще Ви освободи от 09.03.15 г. Право на борса - 11 м., при условие, че се регистрирате в Агенцията по заетостта в 7 дневен срок и подадете заявление в НОИ в 3 месечен срок.
   Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването.
   Дължат Ви обезщетение за неизползван отпуск.
Правилно сте постъпили, ще вземат под внимание приложеното платежно.
Благодаря, marpan_64 :good: Тъкмо се зарадвах на обновяването, но напразно - точно този проблем си стои.
Някой подавал ли е Д1 за майка -  втора год. майчинство
Точка 17,1 липсва и не  ми приема  осиг.доход 420,000 и  4,8% в т.17
излиза "Твърде малко параметри . Очаква се 1"
Сега забелязах, че има проблем. Изписва ми: "Има грешка в здравните осигуровки!" :hmmm:
Явно ще чакаме ново обновяване.
Здравейте, при регистрацията в Търговския регистър не е задължително посочване на КИД, още повече че при вас дейностите са разнородни.
Благодаря за отговора, create. Проблема се оказа в java-та на Търговския регистър и го разбрах след два дена усилия да подпиша.
За всяко подписване са необходими ръчни настройки
Скрит текст :
Здравейте,
моля някой да даде съвет как да "прескоча"  :bow: текста, изписан в червено, че дължа такса. Прикачила съм платежно и не мога да подпиша.
Може ли да се ползва в ГДД  облекчение по чл.22б на ЗДДФЛ при гражданските договори, ако не надвишават 12 месечни минимални заплати?


Вижте тук:
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,13131.msg79117/topicseen.html#new
delphine е права. Разликата се е получила от некоректно подадени Д6, което си е проблем при последващи ревизии от НОИ и НАП. След като се направи корекция на сгрешените декларации, внесените суми се обвързват наново от НАП-ърската програма.
Мога ли да оформя заповед за прекратяване на основание чл.328 от КТ по следния начин:
Заповед № ... от 12.12.2014 год., връчена на 12.12.2014 год., считано от 12.01.2015 год. и в заповедта да запиша, че времето от 13.12.2014 год. до 11.01.2015 год. да се счита за предизвестие, съгласно чл.326 от КТ?
:good:
Обърнете внимание и на изречението в чл. 68. (4) "Такъв трудов договор може да се сключи и за по-кратък срок по писмено искане на работника или служителя".
Аз пак и пак не мога да разбера: имам служител на осн. заплата 340.00лв. и процент за прослужено време на стойност. -30лв. Общо осг.им доход е 370лв. Има ли смисъл да подават декларация за връщане на данъка.

ЗДДФЛ:
(2) В доходите по ал. 1, т. 2 не се включва допълнителното месечно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит за съответната година.

Според мен има смисъл да се подава.
Със заличаването на Д1 сте нарушили изискването за равенство между Д1 и Д6.
Съществуват изключения, в които е допустимо декларации образец № 1 и № 6 да не се подават едновременно. Това може да се случи тогава, когато например корекциите в декларации образец № 1 не водят до промяна на размера на осигурителните задължения. Ако е такъв Вашият случай, трябва заедно със заличаващата да подадете и редовната Д1 в един файл.
Подадох първото 2-те заличаващи, после 2-те основни.
Не разбирам, равенстовото не се е нарушило. Задълженията са същите.
Кои точно са отхвърлени - заличаващите или следващите? :hmmm:
"...от кол центъра на НАП твърдят, че трябва да се подава всяка година..."
http://nap.bg/news?id=1926
В такъв случай си противоречат :blink:
Подава се веднъж за целия петгодишен период.
Няма законова забрана за назначаване на лице на дадена длъжност, от която преди това е освободен работник или служител. Важно е да са спазени изискванията за това уволнение - вижте Чл. 329 и чл. 333 и също да можете да докажете точно по коя от двете причини - чл.328, ал.1, т.2, пр.1от КТ
или чл.328, ал.1, т.2, пр.2 от КТ
Също изписвайте и с думи- закриване на част от преприятието или респ. съкращение в щата.
   Лицето, което е уволнено има право да оспори законосъобразността му в двумесечен срок. Това е срокът, който много работодатели изчакват, за да се застраховат, че няма да имат проблеми, произтичащи от последващо начначение. Този срок обаче, няма никакво законово основание, както посочих вече по-горе.
Може да погледнете следното разяснение на МТСП  http://www.mlsp.government.bg/BG/faq/faq.asp?qid=54241
Това са детски добавки.