Говорих с НАП, казаха, че за всички командировани се отнася.
В  моя случай излиза, че не трябва да се уведомява НАП. Благодаря
Колеги, имам служител, който ходи 2-3 пъти в годината командировка  в чужбина за по 3-4 дни. Сетих се, че преди време трябваше за някои командировки да се уведомява НАП. Не мога да се сетя къде го пишеше. Аз досега не съм уведомявала НАП. Вие правите ли го?
Много благодаря,  това означава да продължавам както досега
В Закона за счетоводството, чл. 6, ал 2 казва, ч е в първичните документи се посочва адресът за кореспонденция по чл. 28, ал 1 т. 2от ДОПК - за местните юридически лица/
Колеги, нямате ли такъв случай?
Напълно подкрепям ИренаБрити. Извинявам се ако не съм написала името правилно
Съгласно новия ЗСч. трябва във фактурите да пишем адрес  за кореспонденция. Нашата фирма в Търговския регистър има адрес на управление ул. Васил Кънчев, а адрес за кореспонденция с НАП ул Бесарабия. Кой адрес да пиша? Четох ДОПК, разни указания и така и не стигнах до решение.
Благодаря.
Колеги, нали няма промяна в прилагането на национален счетоводен стандарт 18 касаещ приходите
Да, видях и много Ви благодаря. Наистина попадаме в малка група и не сме длъжни да правим консолидирани отчети. А някъде в ЗСч видяхте ли срок на представяне на отчетите, освен крайния срок за побликуването им?
Колеги, как тълкувате новия СС 27 за консолидацията на отчетите. Според мен всички предприятия майки ще трябва да правят такива отчети от 2016 г. Никъде не видях тълкуване на термина "незначително предприятие" Моля, кото имат отношение по темата да вземат отношение.
За 2014 г фирмата има нетни приходи 100000 лв. 2015 г нетните приходи са 600000 лв. В ГДД за 2015 г по чл. 92 от ЗКПО кои точки за авансовите вноски трябва да чекна. .- точка 20.2 или 20.5 защото през 2015 г не съм била длъжна да внасям авансови вноски.  Част !Х ще попълня ред 1-ви 2. 2 и т. 4 прогнозната вноска за 1.во трим. на 2016 г. Надявам се сега да съм по -ясна. Благодаря на всички, които ми отговорят.
За първи път ще правня тримесечни авансови вноски. След като попълних декларацията в т. 21.2 / за тримесечните авансови вноски/ ми се получи сума 5630 лева. Немога да си обясня върху тази сума ли дължим лихва , или ако я надвишим с 20 процента.
Искам за първи път да подам декларация 6 на самоосигуряващо се лице с ПИК. Преди на бланка като ги носех пишех период 13, а сега какво да пиша?
Моля ви напишете ми каква е цената за да ползвам калкулатора за определяне на авансовите вноски по ЗКПО. Благодаря предварително
Колеги, ще пускам платежно за удържан ДОД на самоосигуряващо се лице за положен личен труд в дружеството си. Платежното трябва да бъде както при трудовоте договори от името на фирмата до офис на НАП по местонахождение на фирмата, булстат или има някаква особеност
Благодаря Делфин!