Да дохода от 6000 л ще разделя на 12 и ще попълня равни суми от по 500 лева в колона 5.2. Интересува ме в колна 4 какво да запиша през 9-те месеца се е осигурявало на 420 лв. Сега като получава п о 2000 лв в последните 3 месеца  тези суми л да запиша?
Самоосигуряващо се лице през първите 9 месеца на 2015 г се о сигурява на 420 лева. Сега от октомври за последните три месеце ще се осигурява на 2000 лв за полагане на личен труд. При годищното приключване в таблици 1 и 2 на ГФО за 2015 г в колона 4 може ли да пише 2000 лв. Благодаря на всички ,които ми отговорят.
Осигуровките се удържат.Разликата между брутната сума и осигуровките се изплаща на лицето. Не се удържа ДОД. В сметката за изплатени суми публикувана в НАОП е записано кои редове се попълват през четвърто тримесечие.
Получих инвойс фактура за закупуване на виза от Абу Даби за командировка. Фирмата ни е регистрирана по ЗДДС. Трябва ли да си самоначислим ДДС с протокол в двата дневника?
ЮЛНЦ / сдружение/ учредено в частна полза иска да направи дарение за училище. Ще бъде ли призната сумата като разход за регламентираната дейност, тъй като разхода не е направен за членовете му /частни лица/, а за общественополезна дейност. 
Лице на трудов договор е отработило 3 дни през м. юли и излиза в неплатен отпуск по свое желание. Трябва да му изчисля здравното осигуряване за дните в непл. отпуск. Това здравно осигуряване изважда ли се от облагаемия доход за определяне на плоския данък
Много благодаря за бързите отговори. Да учителите са с код 8. Понеже са на втори трудов договор затова си мислех че може с код 4, но явно трябва да ги пиша с код 8.Моля ви потвърдете ми ако е така.
Имам назначени от 01.03.2013 г няколко учители /лектори/,на втори трудов договор, които имат по 8 часа, 16 часа или 32 часа месечно.Пример учител има само в четвъртък 4 часа. Незная сега за м. март в декларация 1 т. 16 как да запиша отработеното им време.Нямат пълен месец. Моля ви  да ми отговорите ако имате такива случаи Благодаря предварително
Много благодаря за отговора по чл 30 от ЗКПО.
Весела и щастлива Нова година
Ива , а с останалите 1400 лв съгласно примера какво се случва: преобразува финансовия резултат в увеличение  или отиват като разход за нестопанската дейност
Как тъкувате чл. 30 от ЗКПО