Благодаря ви за отговорите! :)
Като плащане е осчетоводена. Изплатена е по банков път. Фактурата е за продажба без ДДС (изплащане от клиент). Да ви разбирам че като фактура не мога да я отразя?
Трябва ли да се осчетоводи проформа фактура ако има плащане по нея?
Няма оригинална фактура.
А задължително ли е да се начислява стаж?
Трябва ли да се начислява 0.6% стаж на работник?
Благодаря Ви! Може ли да се приеме, че са 17 дни защото ми излиза 16.67?
Как да изчисля колко дни платен годишен отпуск има право да ползва работник които е постъпил на работа от 01.03.2012г.
Не е нито съдружник, нито акционер. А проблем ли е ако управителя на ЕООД не е негов собственик а е друго лице?
Благодаря Ви за отговора, но имам още няколко въпроса! Какво значи нормативно признати? Да не би да става въпрос за Приложение № 2? Когато прочетох част от наредбата пишеше, че квартирните пари на лицата посочени в Приложение № 1 (а на последната точка от това приложение са представени ръководителите на предприятия) се изплащат по фактически размери. Много съм объркана!  :'(
Може ли да ми разясните каква е ситуацията при командироването на управител (самоосигуряващо се лице) в чужбина. Не ми стана ясно за да бъдат данъчно признати разходите за командировка какво трябва да се сключи - трудов договор, граждански договор или договор за управление и контрол. Какъв трябва да е минималния размер на командировката за един ден и съответно размерите за пътни, дневни и квартирни пари? Прочетох чл.33 от ЗКПО, но там информацията е много малко. Пишете ако знаете в кой закон има повече информация за тази тема! :)