:wave:
И на двете места попълвате датата след последния болничен лист.
" Моля в качество  на майка.... да ми бъде отпуснато обезщетение  считано от 25.10.2013 това е дата след последния болничен."
Същата дата попълвате и в т.9 .

" Първият болничен е издаден на 12.06.2013  и на 24.10.2013 да се яви на работа."
Това не го разбрах - 24.10 или 25.10 е датата след болничния лист ? По принцип в болничните не се пише датата на явяване на работа, а последния ден в болнични. :hmmm:
Ако става дума за удържан данък на физическо лице - наемодател то данъкът е неправомерно удържан . За четвърто тримесечие не се удържа и внася ДДФЛ за доходи от наем на ФЛ и не се подава декларация по чл.55.
Безвъзмездното ползване на автомобила от фирмата е отклонение от данъчното облагане, а Вие бихте искали разходите да са данъчно признати. :smile1:
Няма такова ограничение във времето - можете да подавате нулеви ДДС декларации колкото време е необходимо - достатъчно е регистрираното лице да не осъществява дейност .
Договорът за наем за автомобила и документирането на разхода за гориво - фактури и пътни листове - е начинът за признаване на счетоводните разходи и за данъчни такива. Друг вариант е автомобилът да бъде продаден на фирмата .
 :ok:
Да, така е. Някои контират 604/421 , други 602/401, но важен е принципът - личният труд е разход за фирмата.
Да, всичко е правилно . :thumbup:
ДДФЛ няма, защото данъчната основа е 0.
/ личен труд 123  - осигуровки 123.06 /
Вие сама сте наясно......

" Не трябваше ли да ми ги изчислят всички на база септември  2013 г. ,както е по чл.177 КТ "

Чл. 177.(Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г. ; изм. и доп., бр. 108 от 2008 г.) (1) (Предишен текст на чл. 177, изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
Ако не се " вслуша " в по-горе цитирания член от КТ може би ще му помогне Инспекцията по труда ? Успех !  :smile1:
Платеца на доходи е юридическото лице според мен, защото той удържа и внася данъка.Отново според мен юридическото лице е задължено да подава декл.по чл.55.(права ли съм?)

Да, именно - точно така е.

А какво става с вноската за 4-то тримесечие?Кой я внася?-физическото лице с подаване на декл.по чл.50 ?

Да, правилно. :ok:
 :wave:
Изчисленията са правилни. Сроковете за внасяне на данъка - също. Декларацията по чл.55 се подава от платеца на дохода .
 :wave:
Не спирам да се "учудвам" на изобретателността на работодателя, когато трябва да намери вратичка в своя полза......
 :thumbup: Точно така - внасяте си здравните осигуровки като безработно лице.
" какво става във времето в което нито съм на борсата нито на работа "

През това време Вие сте безработна и следва да внасяте здравните си осигуровки ежемесечно. Тъй като имате необходимия осигурителен стаж , даващ Ви право на обезщетение за бременност и раждане , то не е необходимо да се осигурявате специално , за да придобиете това право и е достатъчно малко преди издаването на болничния от 45 дни да сключите ТД и да сте осигурена за всички осигурителни случаи..
 :wave:
Тя ще Ви представи болничен за 42 дни и него ще представите в НОИ. Третият болничен, издаден от личния лекар на детето ще изравни дните до 135.
Обр.1 и 6 следва да бъдат за месеца, за който е положен трудът. Подавате обр.6 редовна с ДДФЛ за тази премия на лицето за 08.2013 и с дата на изплащане 10.2013  и обр.1 корекция с верните данни за 08.2013..
Това би било най-разумното и икономично решение по отношение на дължими осигуровки.  :ok: Прекратява ДУК и подава ОКД5 за начало на упражняване на дейност като СОЛ .