Гледам го като изключение от общите, а именно дейности, свързани с култура, спорт, наука, образование и развлечения?!!!

ако гледате това:
4. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) мястото, където фактически се извършва услугата, предоставена на данъчно незадължено лице, при:
а) услуги и съпътстващите ги услуги, свързани с културни, артистични, спортни, научни, образователни, развлекателни или подобни мероприятия (включително панаири и изложби), включително дейността по организирането им;
то се отнася за данъчно незадължено лице.
Ако немската фирма не е регистрирана за режим по OSS си начислява немското ддс до достигане на прага от 10000 евро.
а ми това си помислих и аз макар,че не съм се занимавал с тази материя  но тук не трябвали продажбата да е към физическо лице а в случая става въпрос за закупуване на стока  между две фирми

Чл. 14.(Изм. - ДВ, бр. 104 от 2020 г., в сила от 01.07.2021 г.) (1) Вътреобщностна дистанционна продажба на стоки на територията на Европейския съюз е доставката на стоки, за която са налице едновременно следните условия:
1. стоките се изпращат или транспортират от доставчика или от негово име, включително когато доставчикът се намесва непряко в изпращането или транспортирането на стоките от територията на държава членка, различна от тази, в която завършва изпращането или транспортирането на стоките до получателя;
2. получател по доставката е данъчно незадължено лице; за данъчно незадължено лице се счита и данъчно задължено лице или данъчно незадължено юридическо лице, което няма задължение да начислява ДДС при вътреобщностно придобиване на стоката в държавата членка, където транспортът приключва;
Аз успявам да си намеря повечето неща, които търся, ама ми е гаден за ползване. За сега си оставам на стария, докато не го затворят...
Значи в ЗДДС намирате членовете за освободените сделки и сделките със ставка 0%, намирате в кой член попадате и го цитирате във фактурата.
Какво имате предвид с: "ще трябва да издаваме фактури и с ДДС и без ДДС"?
А за четене - ЗДДС и ППЗДДС.
Уточнете коя услуга ползвате: наложен платеж или пощенски паричен превод?
Аз мисля, че попадате в този член от ЗДДС
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.
(2) На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.
Така както е написано наличието на електронен подпис е задължително за личния лекар, а не за лицето пациент (поне аз така го разбирам).

"Чл. 7. (1) (Доп. - ДВ, бр. 96 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Вътреобщностна доставка на стоки е доставката на стоки, транспортирани от или за сметка на доставчика - регистрирано по този закон лице, или на получателя от територията на страната до територията на друга държава членка, когато получателят е данъчно задължено лице или данъчно незадължено юридическо лице, регистрирано за целите на ДДС в друга държава членка, и е предоставил идентификационния си номер по ДДС на доставчика."
"Вариант - грешен, но използван в практиката да се подаде в текущ месец."

Като е грешен, какво имат предвид с чл.182, ал.2?
Ами моте точно с 0 лева са приети.
Тя глобата е фиксирана. Но сметнете и колко е с невнесеното ддс на фактурираната комисионна от Етси и лихвите върху него.
Това което сте цитирали се отнася за анулирането на протоколи.
Зависи за какво е фактурата. Информацията не е достатъчна за коректен отговор.
Разхода ви би се класифицирал като социален, ако имате само този служител получил подаръка или всички служители ползват този подарък си мисля аз.
След 6м на детето само на таткото може да прехвърлите майчинството.
При мен Д6 беше само за ДОД на изплатения личен труд... за 4 дни бях изпуснала опцията да коригирам по електронен път намаление на данъка заради непредставен болничен...
Декларация 1 се коригира без проблем до 30.04, но за Д6 трябва на място в НАП. Аз имах подобен случай, но с по-малко закъснение (само 2 месеца). За Д1 подадох коригираща с електонния подпис, а за Д6 писах на НАП, като им приложих вярна Д6 за данъка и те ми я коригираха до няколко дни.