Декларация 1 се коригира без проблем до 30.04, но за Д6 трябва на място в НАП. Аз имах подобен случай, но с по-малко закъснение (само 2 месеца). За Д1 подадох коригираща с електонния подпис, а за Д6 писах на НАП, като им приложих вярна Д6 за данъка и те ми я коригираха до няколко дни.
Ако се опитвате да подадете ОКД5, тя не се подава от фирмата, която евентуално Ви е упълномощила, а от физическото лице. А ако става въпрос за друга декларация, може да уточните какво се опитвате да подадете, за да получите адекватен отговор.
 Не сте попълнили нито едно приложение прегледайте и попълнете. Това е.

Това е въпросното предупреждение, за което писаха по-горе. Ако стигнете до края на екрана ще си видите и бутона за подписване,
Има разлика между счетоводна и данъчна загуба/печалба.
За съжаление много от създателите на СУПТО доста често заявяват: "Нашата програма е одобрена от НАП, значи всичко е съгласно закона." Ама това, че не са разработили всички възможни ситуации и нямат решение на реални ненарушаващи закона ситуации не ги интересува.
Ако не ги "връщат в касата" аз бих ги посочила като скрито разпределение на печалба в ГДД.
 По пътя на логиката за мен 01.03 не трябва да се включва в периода за отглеждане на дете до 2 години, защото това е първият му ден от третата годинка  :smile1:
Урежда го КСО:
Обезщетение при отглеждане на дете до 2-годишна възраст (Загл. изм. - ДВ, бр. 30 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.)

Чл. 53. (1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) След изтичане срока на обезщетението за бременност и раждане, през време на допълнителния платен отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2-годишната му възраст, на майката се изплаща месечно парично обезщетение в размер, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. Обезщетението се изплаща и на осиновителката, ако след изтичане срока на обезщетението при осиновяване на дете, то не е навършило 2-годишна възраст.
Периода за отглеждане на дете до 2 години приключва в деня в който детето навършва 2 години включително (ако това питате).
"сумата от ПОС терминалите през 81(НАСЕЛЕНИЕ) ли трябва да мине ?" - Не е сигурно. Нищо не пречи и фактура да е платена с карта.
А вие все пак свързахте ли се с разработчиците на въпросното супто? Това е реална ситуация, която може би са предвидили и си има ред как да стане през супто-то.
Защо ли си мисля, че това предписание трябва да е от Инспекция по труда.
Нещо бъркате договора за личен труд и гражданския договор. При личен труд на съдружник в ООД няма НПР.
Опитайте се да му обясните, че няма да ги внесе, а не че някой ще му ги възстановява.
Гугъл знае и трите имена на нотариуса.
За възможно е възможно, но през 2021-ва година. Поне по мое скромно мнение.
И от името на кое физическо лице ще се подаде тази ОКд-5? Какато е писала делфинчето тя се подава от физическото лице СОЛ във фирмата.
Много Ви благодаря! Предполагам бих могъл да си спестя главоболията с корекции на Д1 ако в решението е записано, че това възнаграждение е само за Декември?

Ако през декември СОЛ не е осигурен на тавана ще се дължат и осигуровки.
Аз се отказвам, защото съвсем изгубих възката... Не е ясно от вашите постове кой на кого е дал заем и какво се опитвате да постигнете.