Така ли е ?
Да, и аз си отговорих на въпроса. Тъй като я подадох ще трябва с код корекция наново да подавам и да включа ваучерите и другите необ.доходи. Поне такива са указанията.
Добро утро, нали за 2022 г.в справката по чл.73 - 6 не се включват ваучерите като необлагаема сума ?
Надали е на СИВР. Ще го мислим.
Благодаря ви. Ще го назнача за 4 ч. За другите часове ще го измисля някак си и ще му искам съгласието .
За колко часа на ден аз да го назнача? Нали не трябва да надвишава 48 ч.на седмица, а реално ще работи цял ден.
Здравейте колеги, налага се да назначим работник , който в момента е на работа. Но фактически не работи - ползва някакви компенсации до края на месеца.А на нас ни е страшно необходим.Човека желае да работи при нас докато го освободят.Как обаче аз да го назнача след като не е освободен и е на 8 ч.ТД?
Какви са тия два протокола за ВОП? Вие купувате от Испания т.е за вас това е ВОП.Правите си протокол , който вкарвате в двата дневника.
Благодаря  ви.Ако румънците харесат мострата и я задържат - добре.Имаме ВОД. А ако не я харесат отново ли се попълва ЧМР от Румъния за България.
Здравейте , не ми се е случвало и затова питам тук. Имаме запитване от румънска фирма и наш представител отива до там с мостра, за да представи произвежданата продукция от дружеството,
която после ще върне. Какъв документ трябва да се представи на митницата за тая мостра, за да няма проблеми ? Ще се пътува с фирмен автомобил. Наистина ми е за първи път и не съм наясно .
А ако харесат мострата и я оставят? Тогава според мен е ВОД и ще трябва да им издам INVOCE и виес декларация. Как ще докажа ВОДа? Моля за помощ !
И аз така мисля. Благодаря много.
Здравейте , моля за помощ
първи месец - 5000 лв ДДС за възстановяване
втори месец - 15000 лв. ДДС за възстановяване
трети месец - 6000 лв. ДДС за внасяне.
Според одитор третия месец се искат 14000 лв. и процедурата приключва.
Правилно ли е така?
И аз така си мислех.Благодаря ви.
Здравейте , на 20.10 подадох декларация за промяна на авансовите вноски трето тримесечие.НАП я приеха и ми я върнаха с вх.номер. Само че я няма в справката за задълженията. А може би ще излезе след 15.11 ? Така ли е ?
Тръгна програмата за болничните
Благодаря, инсталираха ми я тая версия , подадох, но все още не е приет болничния
Извинете , къде да я търся тая нова версия на НОИ?
А ако са изплатени през м. 09 ?