Здравейте! Казаха ми за такава възможност, но не можах да открия нищо в нета, а в БТ не ми вдигат телефона. Имало програми "Отново на работа" и "В подкрепа на майчинството" ако не се бъркам. Има ли възможност да наема детегледачка от Бюрото и ако някой знае да разкаже за условия евентуално............Бл агодаря!
Искам да прехвърля майчинството на бащата след като детето ми стане на 10м. Може ли бащата да взема майчинството 2м. до края на първата година, а след това аз да си остана пак майчинство втората година. Или след като го прехвърля на бащата може ли втората година да го прехвърля на бабата.
Здравейте! Моля за мнение. Искам да прехвърля майчинството си след шестия месец на бебето, на таткото, като той следва да получава 90 % от неговия брутен доход? Имали някаква промяна от тази година, в гореупоменатото, тъй като една от служителките ми каза, че от тази година може да се прехвърля майчинството саме след навършване на 1 годинка на дедето.
Какво общо има възрастта - 26г. Вчера се записах и ме питаха до 26г. ли съм, но тъй като съм точно толкова не ме питаха повече. Може ли и някой от опит да каже в какъв срок ти изплащат помощта.
Има ли някаква промяна относно изплащането на тази еднократна помощ към днешна дата? Тези дни говореха за отмяна на тази помощ?
Здравейте! Мой роднина е работил около 1979-1980г. в Каскада Сестримо-Белмекен, а сега събира стажа си, но за този период няма нищо. Някой знаели къде се пази архива им. Благодаря.
Първо се извинявам, ако темата не е за тук. Дали може някой да ми изпрати система за самоконтрол - хасеп, някакъв образец и колко струва изработката на такава.
Здравейте! Извинявам се за притеснението, но дали някой може да ми изпрати образец на система за самоконтрол за малък хранителен магазин.
Здравейте! Искам да попитам за следното нещо, което ме притеснява, след като родя, живот и здраве през януари, ще кандидатствам за тази помощ, но след това има възможност да замина за 1г. в др. държава. Естествено планирам да си завършва образованието, но дали няма да ми направят проблем за помощта, която са ми дали.
Здравейте! Искам да попитам, ако първата година от майчинството го прехвърля на мъжа си, как се определя размера на майчинството което ще взима той.- 340лв. или 90 % от моя доход 18 м. назад или процент от неговия доход 18м. назад. Също така да попитам само на мъжа ми ли мога да прехвърля майчинството първата год., а втората на някоя от бабите. Мога ли на моята баба да прехвърля майчинството. Предварително благодаря.
Мн благодаря. Така ще направя, а ако дойде проверка, тъй като това при мен лесно ще се хване при три продажби в бр за месеца, ще ми наложат ли глоба или мога да се размина с предписание, след като ще си отчета реално нещата.
Да точно така. Няма натрупване, защото няма др.продажба в бр. след този дневен отчет, който за съжаление е пуснат без нулиране. Съответно отчета за месеца не ми се засича и разликата е голяма.
мн Ви моля за мнение!!!!
Здравейте! Имам следния проблем. За продажбите платени в бр. през м.февруари е пусната касова бележка за всяка продажба. При една от продажбите, не е пуснат дневен отчет с нулиране за деня, а по погрешка е пуснат отчет без нулиране. Съответно месечния отчет е за по-малка сума. Дайте ми съвет, на фирмата, която ни обслужва ли да звъня, мн.съм притеснена.
Здравейте! Имам следния проблем и не зная какво да правя. От продажбите за месец февруари
Благодаря Ви много!!!
Продажбата ще представлява 50 % от ЕООД ми и последващо сдобиване на съдружник, чрез подписване на договор, новият ми съдружник ще наследи ли пасивите като заеми и др., или това трябва да се упомене в договора. Също така, аз като единствен управител и собственик на ЕООД-то, за парите, които ще получа при продажбата, като физическо лице ли ще ги получа или не, и какъв данък ще платя. Благодаря!!!
Извинявам се, че Ви обърквам и досаждам с неразбирането си. Предварително благодаря!
От това което зная за момента, тъй като инфото ми е супер малко, последното изречение най-дорбе опр. ситуацията
Немога да разбера как ще може лицето управител на ЕООД-то да продаде половината от активите на фирмата си, съответно парите нали ще ги получи по сметка на фирмата, по издадени фактури или съгласно договор, и след това ще може да разполага с тях както иска като физическо лице, аз неразбирам и пак се извинявам просто не мога да вникна, нали парите след продажба на активите ще ги получи фирмата, след което др съдружници ще имат по-големия глас, как ще си ги взема от фирмата за лични цели.