много благодаря. и аз мисля да подам коригираща,тъй като в пик на лицето в спраки видях също грешно написания обл.доход. това не е повлияло явно на болничния му,тъй като беше в болничен в този период.благодаря
Здравейте. Случайно забелязах, че за месец декември на едно лице съм подала грешна сума в д1 в точка 31-начислен месечен облагаем доход. Пропуснала съм една цифра.  :blush:Трябва ли да подам коригираща д1 само за това лице?
оказа се,че наистина проблема е в точката и настройките на самия компютър.при мен се оправи така..настройки от меню, час и език, свързани настройки,дата час и регионално форматиране, допълнителна дата и час и регионални настройки, област, долълнителни настройки, тук се избира да е точка а не запетая,после приложи, ок, ок
е така цяла година ли ще поправяме файла?ами справката със сумите от къде да я изкарам вярна или почвам и нея да смятам..
здравейте. обновила съм програмата си за д1 и д6. при попълване на д1 за две от лицата,които са ми в болничен, ми се зануляват сумите на кръгло число.само тези две лица в болничен.забелязах го във файла,който подавам към нап.забелязах,че и сумите в д6 също са се занулили,на кръгло число,нямам стотинки.естествено от нап ми върнаха,че не ми равнят д1 и д6 със стотинки. та защо първо ми се занули д1 че и втори път д6? благодаря
Не съм гледала още програмата на НАП.Направих справката от Сч.програма.Прави ми впечатление ,че в т.19 ми дава разлика 1 лв.,а всъщност разликата между к.18 и к.7 е една стотинка.Това сигурно е от закръглянето до цял.лв.Още ми прави впечатление ,че при извеждане на справката автоматично е зададено да се изключат кодове 12,10 и т.н.Нали и за СОЛ с личен труд и за ДУ се подава?И ако я подам тази справка и после установя ,че съм сгрешила,дали ще може да се подава пак без да натрупва данните?

и на мен ми даде левче разлика в т.19, но пък разликата ми между т.18 и т,7 е 4ст.
здравейте.накратко..защо винаги ми излиза грешка, когато шракна върху уеб приложението на НОИ, за да го изтегля?ще ми се да си пращам болничните по интернет   :blush:

- ако лицето е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 0;
- ако лицето не е осигурявано всички работни дни през месеца - попълва се 1.
Ами само здравни са плащани, тъй като лицето е било в отпуск за гледане на дете до две години
zizita, какво имате предвид със записа 1188?
[/quote
Ами знам ли....  :blush: 0188?
Здравейте. Имам питане относно попълването на Д1. Става въпрос за другия месец обаче, но си го мисля от сега как трябва да се напише. Имаме служителка, която до 17.12.17г е в майчинство. От 18.12 е в платена отпуска. За седемте дни от декември, в които лицето е отпуск вземам за база последния месец, в който лицето е било на работа. В случая е октомври 690.18лв. И ето какво ми изписва...
В този случай майката на работа ли се връща? Моето питане е може ли тя да прати детето на ясла и да си вземе отпуските платените?
Срокът на изпитвне не значи срочен договор. Може да е безсрочен със срок на изпитване. Регистрира ае с код 01.
Благодаря. Така е регистриран с 01. А това, че е със срок за изпитване само в ТД ли се упоменава?
Здравейте. Назначихме на безсрочен договор един служител.,за да му направим така да се каже услуга. След 10 дни вече трябва да го изпратим на борса. за да взема по-голямото обезщетение от там му казват в заповедта за прекратяване да отбележим чл.71 ал.1 или по 325 ал. 4. Демек със срок на изпитване или за свършена работа, но той не е назначен така... или ще се наложи да премине на срочен договор а от там да се заловим за тея членове!😀
Естествено че ги имам впредвит тези 70 процента. Винаги така съм си смятала болничните.
Здравейте.аз пък като попълвах д1 на един работник с болничен за 10 дни ми се получи нещо странно и е чудя дали е от програмата. Когато му попълних осигурителния доход програмата ми изписа че е грешен, сметнах го наново поне сто пъти но не беше грешно. Накрая се наложи да го налучквам докато програмата ми позволи да продължа. Опитах се да разбера тя пък как го изчисли така но... Възможно ли е да е от програмата ещо? Защото пък имам и служител с болничен за целия месец , който продължава от предходния,но там с попълването нямах проблем.
Здравейте
За колко време е обещетението по този член от борсата?
Здравейте. Случи се така че наша служителка преноси плода с няколко дни .  подали сме без проблем болничния й за 45 дни преди раждането,а после подадохме и болничния от болницата . но получихме писмо от нои че трябва да има болничен и за дните които е преносила. Този болничен мисля трябва да и го издаде гинекологът при когото е следяла бременността си,но в писмото от нои пишеше още че ще се анулирал болничния от бол оцата. Защо? Трябва линов болничен от болницата акот този се анулира. И съответно до 7 работни дни да се подаде новите данни за новите болнични в нои
здравейте.
въпросът ми е следния... работодателя плаща ли първите 3 дни от болничен, който е 45 дни преди раждането? някъде прочетох, че щом се отнася за бременности, работодателя не плаща нищо.
струва ми се че някъде прочетох , че за следващите болнични не се плащат тези 3 дни, защото те ще са като продължение на този. така ли е?
благодаря
А в Д1 къде записвам дните в 16.3 или 16.4. И съотватно в т.27 записвам 210 а в точка 28 записвам 8%. Благодаря на помощниците.
Здравейте
Имам въпросче относно една служителка. Веднага след изтичането на 2те години майчинство пусна молба за неплатен отпуск от 6 месеце за отглеждане на дете до 8 годишна възраст. Как точно попълваме Д1 и най-вече колко процента е здравната осиг. И върху каква стойност я изчисляваме.
Благодаря