Има ли вече проверени от НАП, ФЛ с доходи от наложен платеж ? Питам, защото се чудя дали да подава отчет в НСИ? При проверка от НАП, търсят ли го? Всъщност какъв отчет ще подава ,като има само приходи-няма /поне по документи/ никакви разходи. Като се отметне т.5 на Приложение 2-част втора и в данни на задължено лице -отметка на т.11, декларацията минава без отчет. Обаче дали после няма да го търсят от НАП?
ОК, а може ли от тази сума да приспадне платените през годината осигуровки , които е платил като СОЛ към ЕООД ?
А, какъв отчет трябва да подаде в НСИ? Имам ФЛ, продавало през Еконт. Обаче не пази никакви документи за покупки на стоки. Сумата е над 1000лв. Лицето е СОЛ като собственик на ЕООД и се е самоосигурявало на 610 лв. Не е получавал суми за личен труд. В НСИ някаква регистрация с ПИК ли се прави?
Ще подавам декл. по чл.55 за едно лице-СОЛ, регистрирано като св.професия. През целия м.януари и част от м.02 лицето е било в болничен. При определяне на данъчната основа, здравните осигуровки за болничните намаляват ли я? Логично е и те,както другите осигуровки да се приспадат, но все пак да ви питам?
А, за тези , които са регистрирани по чл.97а и работят с регистрирани фирми от Великобритания още преди Брекзит, следенето на оборота от 01.01.2021г. ли започва?
Да, ще чакам да донесе някаква справка. Оказа се, че и друг мой клиент има такава практика, но вече парите са доста повече 2540 лв. Като гледам коментари в други форуми, явно има доста такива. Ама това ще им е обица на ухото да не бъркат ФЛ с фирмата.
За продажбата на стоката е издал фактура и е чукнал касов бон от кас.апарат и заедно със стоката изпраща и фактурата с кас.бележка на купувача чрез Еконт. Получава си парите с наложен платеж от Еконт, обаче ги получава като ФЛ с ЕГН. Чак сега като излезе в ГДД сумата се сети да каже за това. Друг документ за плащането ,освен касовата бележка във  фирмата няма.
Пратих го да иска някаква справка от Еконт, за да видя там какво пише, но не знам дали ще му дадат.
Приготвям документи за публикуване на ГФО в ТР. Ще ги подавам с ел. подпис като заявител.
Ето какъв текс за пълномощно съм приготвила:
ИЗРИЧНО   ПЪЛНОМОЩНО


Долуподписаният,   …………………………. Петров  с ЕГН ………………. с л.к. № ……………0,изд. На 14.02.2017г. от МВР гр.София,  в качеството ми на управляващ и представляващ дружеството  „…………… с ЕИК ……………

                                                                 УПЪЛНОМОЩАВАМ


……………………., ЕГН  ………………..1, лична карта № ……………….,изд. На …..0г. от МВР гр.София, като съставител на Годишния Финансов отчет на дружеството, да ме представлява пред Търговския регистър към Агенцията по вписвания, където да подаде от името на представляваното от мен дружество Заявление Г2 за обявяване на Годишен Финансов Отчет на  „……………….. „ ЕООД ,както и прилежащите документи-,Декларации и Годишен Финансов Отчет.ГФО на дружеството може да се подаде и с електронен подпис.



                                                            Упълномощител:
До сега съм подавала или на място като пълномощник или с ел.подпис на самата фирма.
При подаване с ел. подпис като съставител, трябва ли и Г2 да е нот. заверен?
Ето какво се оказа в действителност в случая-Става дума за ФЛ, което е СОЛ и е собственик на ЕООД, регистрирано по ЗДДС. Вчера изведнъж си спомни, че точно тези 300 лв. били за стока, продадена чрез ЕООД-то и за която има издадена фактура и касов бон. Купувачът помолил да му я изпратят с Еконт и си платил с наложен платеж. Нямам идея защо ФЛ е дало ЕГН-то си , а не ЕИК на фирмата. И сега става дублиране.
В моя случай при доход от 300 лв., предполагам че може да се подаде само декларация за без дейност и до 500лв.
Попълвам ГДД на ФЛ, което има около 300 лв. доход от продажби чрез Еконт. Всичко точно-приемам данните, излизат в Прил.2. Обаче като реша да затворя приложението ми изписва ,че трябва да се попълнят данни за съставител на ГФО, да се напишат данни за ав.вноски и какви са нетните приходи от продажби. Не съм попълвала до сега декларация за такива доходи- за ЕТ ли се смята лицето? В статистиката трябва ли да се подава нещо? Лицето не си пази никакви документи за покупка на продадените стоки.
Трябва да попълня Производствена характеристика за един работник. Как да е стигнах до т.23-Временна неработоспособност.Болни чните един по един ли трябва да се опишат или обща за една МКБ ? Имам 6 бр. болнични -всичките с еднакви МКБ. Единият от болничните обхваща и 2020 и 2021г.-нега на два реда ли трябва да го опиша?
Подадох го. Обаче въпреки ,че прикачих платежно, ми изписва -"Дължима такса 20 лв." и има бутон "Премини към плащане". Имам си и вх.номер. Това значи ли , че ГФО е подаден ? За първи път подавам през новия обединен портал.
И аз мисля да ги подам без Протокол, ама с бързото темпо с което ги обработват, дали е правилно ще разберем слез 3-4 години.
Миналата година подадох ГФО още през м.02 и още не беше влезла в сила новата Декларация и си подадох Протокол от ОС. Сега ще подавам и разгледах някои ГФО-та ,подадени доста след като влезе в сила тази Декларация и гледам,че освен нея са подавани и Протоколи. В крайна сметка не беше ли тази декларация заместваща Протоколите? Или се получава,че освен Протокола ще има още един документ? Аз мисля да подам без протокол. Как постъпвате вие?
Благодаря много. И аз съм на това мнение, но ТРЗ програмата ми вписва 7920.00- като за цяла година и за това се почудих.
Правя справката по чл.73,ал.6. Има лице, работило само м.01.2020г. и е получило заплата за м.12.2019 и за м.01.2020г. Лицето е с ТЕЛК. Сега се чудя в кол.8 за дан.облекчения -7920 .00 ли да впиша или само за двата месеца- 1320.00 ? Някой да изкаже мнение?