Благодаря!Той започна към края на 2017г. и тогава имаше само 3 бр. и ги сканирах.Ама сега за цялата година са 56 бр. :blink:
Новите промени в Зсч. за това,че не се слагат печати на ГФО от предприятието и от съставителя,важат и сега-за отчетите за 2018г.?
Адвокат,регистриран като свободна професия при плащане от клиент му дава екземпляр от Кочан-договор за правна защита и съдействие.При него остава един екземпляр в кочана и един дава на клиента.Сега му попълвам ГДД по чл.50 и се чудя дали трябва да сканирам тези договори и да ги прикача като друг документ към ГДД.
Ами те са над 50 бр. Какво мислите по въпроса?
Опитвам се да прикача файла,дано стане.
В самата декларация вече не се показва.Има допълнителни справки,където можете да си ги следите.
Физ. лице -свободна професия има среден мес. доход по около 5000лв. Авансово се е осигурявало на 2600лв. Попълвам Таблиците за окончателния осиг.доход-в колона 4 попълвам 2600лв. В колона 5 2600 ли трябваше да се пише или действителния доход -5000лв.?
А,каква е тази декларация 5? И ако фирмата има фирмен ел.подпис,може ли да се подаде с него?
Здравейте!Получихме си парите от акта с лихвите. Осчетоводила съм ги като извънредни приходи  и ще намаля СФР със сумата от акта.Чудя се обаче за изплатените лихви.Дали и с тях трябва да намаля ФР или те са си признат приход? На един семинар скоро лектора спомена,че не са признат приход.Коментирах с колеги и повечето изказват мнение,че тези лихви са си чист приход и не трябва с тях да намалявам СФР. Кажете и вашето мнение,моля!
Щом фирмата от ЕС,на която ще извършвате услуги е регистрирана по ДДС вие ще трябва да се регистрирате по чл.97 а-преди да започнете дейността.Както по-горе Ирена е казала с тази регистрация няма да можете да ползвате ДК по фактурите за покупки.Направете си анализ на оборота и от България ,така може да прецените дали да не се регистрирате по чл.100. Защото ,независимо от регистрацията по чл.97а,ако направите необходимия оборот вие пак сте задължен да се регистрирате по чл.96 от ЗДДС.Така,че преценете по кой член ще е най-добре да се регистрирате.Ако вече сте регистриран по ЗДДС,ще трябва освен декларациите които вече всеки месец подавате ,да подавате и СД по ЗДДС.Дори и за съответен месец да нямата нищо за деклариране ,пак трябва да подавате нулева декларация.Подава се по ел.път и не става с ПИК.
Там си пише-ще се издават след 10.01.2019г.
Здравейте, ще работя за една фирма от новата година.Тъй като предаването на документите от старото счетоводство е малко проблемно,искам да видя какво е подавано в НСИ през годините.Как мога да видя отчетите,които не съм подавала аз с ел.подпис?
Благодаря.Стана-излязоха функционалностите,но не БИ!Опитах се да подам пустия болничен и ми изписва ,че индификаторът не бил коректен-т.е ЕИК.Да обаче при мен е ЕГН-то на лицето.Май ще го подам на хартия,пък после ще се занимавам да разбера какво става.Заявлението го подадох с ЕГН на упълномощителя ,а не с ЕИК-да не би това да е било грешно?Ама пък ми го приеха .
Здравейте,някой знае ли телефон на който мога да се обадя за съдействие за ИСЕООД?
Направих заявлението,днес го занесох в НОИ и ми го потвърдиха.Преглеждам статуса му-потвърдено.Става дума за ФЛ-самоосигуряващо и упълномощаването е от ЕГН на ФЛ.Сега се опитвам да подам болничния обаче като напиша ЕГН не ми излиза нищо-никакви функционалности,за да избера и подам болничния.Някой ако се сеща нещо да пише или поне ако знаете телефон ?
Днес ми носят НА за прехвърляне на земя от 20.12.2018г.Интересното обаче е ,че тази земя била платена на продавача-ФЛ още през 2007г. Само че тава си е останало между лицата,в счетоводството нищо не е отчетено.По неизвестни за мен причини чак сега нещата се оправят нотариално.Сумата е 1500лв.-има си разписка от 2007г.,която е показана сега пред нотариуса и в НА е написано,че е платено 2007г-в брой.Сега пред мен стои чуденката как да го направя счетоводно?Да се връщам 11 г. назад? И в крайна сметка това физ.лице,трябва ли да фигурира в справката по чл.73 за 2018г.Според мен -не. :blink:Предновогодишни питанки.
Благодаря,направих го,но не стана през ИЕ-при проверка адреса не излиза.През хрома стана,но пак не излезе автоматично адреса,а го попълних през -промяна на адреса.Утре ще го занеса в НОИ,надявам се да няма проблеми.Пак благодаря и весели празници!
грешка в заглавието :blush:
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Здравейте,опитвам се да създам заявление за упълномощаване за подаване на болнични в НОИ на едно самоосигуряващо се лице.Обаче не ми дава да напиша адреса на лицето ,а после това е грешка -не е попълнен адрес за кореспонденция  и не мога да продължа .Някой има ли идея как може да се оправи това?
 :blush:Този момент съм го пропуснала.Изобщо не съм се сетила ,че трябва за тези разходи да ползвам ЧДК. Ще следя темата.
Трябва да направя корекция на вече подадена коригираща декл.по чл.88. Новоподадената анулира ли старата?
Имахме Проверка от НАП и не  признават ползвания ДК по няколко фактури.Изпратили са ни покана по чл.103 от ДОПК,като ни дават право да анулираме тези фактури в 14 дневен срок.Правил ли е някой това? Трябва да се корегират старите СД ли или това трябва да стане в СД за м.11.2018г.? Ами ,ако отсрещната страна не иска да си анулира фактурите?Тогава какво правим?