То повече от исканата накъде ли? Искат майка си и баща си.Копия от почти всички документи за периода,трудови договори и доп.споразумения.Даже искат да им представим "ако имаме информация" ,доставчиците ни с каква наличност разполагат,с какви машини и т.н и колко и кои са им работниците.захласнах се от копиране и разпечатване.
А отдолу на писмото написали нещо в смисъл,че преди да разпечатваме това писмо да се замислим за природата и околната среда.
Имам ревизия с период от 2013г. до 28.02.2017г. Трядба да попълня справките Сд 41.....46.И сега се чудя дали данните да са към 28.02.2017г.-т.е края на ревизирания период или до момента на попълването им? Май беше към момента на попълването им,но не съм много сигурна.
Нещо напоследък все ми се налага да оборвам адвокатски мнения.И много хора,да не кажа почти всички вярват единствено на тях и е много трудно да им оспориш мнението,въпреки цитирането на членове и закони.
Скоро пак имах един подобен случай,та се наложи да искам писмено мнение от НОИ,въпреки че съм абсолютно сигурна в отговора.Е,за сега имам само вх.номер,но пък получих отговор на същия въпрос от експерт в тази област.Занесох го фирмаджията да си го има в писмен вид и ако иска да го дава на адвоката.
Имам майка,на която изтече и третият болничен и сега трябва да се подаде Приложение 2  до 410 дни.Тъй като нищо не ми донесе,а трябва да правя ведомостите й изпратих документи за попълване и поисках Акт за раждане на детето.не ми донесе такъв,каза ,че се консултирала с адвокат и не била длъжна да ми дава акт за раждане.Аз дори не съм го видяла този акт.Та затова питам-задължително ли е да ми даде копие от акта за раждане на детето?
Големи бързаци се оказаха от НАП. Подадох корегиращата ГДД и вече е приета и лицето няма задължение.добре,че го решиха това с корекциите-за такива блейки като мен :wink1:
И аз се чудя,какво проверяват ,защото при мен предстои вливане на ЕООД в друго ЕООД. Та да знам за какво да имам готовност.
Да,мерси много.Добре ,че тази година има такава възможност.
Аз по-принцип не обичам да правя нищо в последния момент,ама станалото -станало.да се залавям да оправя кашата. :blush:
Да има авансово удържан данък.Явно точно там е грешката.Ами не ме пускаше да го попълня и аз не знам защо не пробвах да рестартирам компа или поне да изляза и пак да вляза. Като бърза човек-така става.Сега мисля да подам корегираща,но дали трябва пак да прикачам и сл.бележки?
 
Много ви моля,да ми помогнете да разбера къде съм сбъркала.Подадох една ГДД с ПИК на едно ФЛ с трудови и ГД.Направих я с ГДД с баркод и после използвах файла.Всичко уж беше точно,НО..
Та попълнила съм прил. 1 за трудовите договори и там в част 2 на ред 1-Авансово удържан данък съм попълнила сумата на данъка от сл.бележки.
После съм попълнила Прил.3-без да попълвам нищо в част 2-авансови данъци-МОже тук да е грешката?Обаче не ме пускаше да пиша там.
После После в част 4 на самата декларация съм попълнила ред 7 с авансово удържания данък по ГД и ми се получи за довнасяне 56лв.
Човекът си ги плати.
Обаче сега реших да му я разпечатам,че яподадохме почти в последния момент и гледам има да плаща по ГДД 1000 лв.Ужас!
Погледнах съобщението за приемане и там пише,че са установени различия в платеното и декларираното в данъчно -осиг.сметка!
Нали по гр.договори ги плащат платците на доходите?
Нещо не разбирам.И за ФЛ важи ли подаването на корегираща декларация до 30.09.2017г.?


Здравейте,може ли от приложението за СИС,да се направи Сл.бележка -годишна.Имаме лице -наемодател,на който всеки месец издавам СИС и сл.бележка за наема.Сега спешно се сетил,че ще подава ГДД и иска да му направя годишна.Има ли начин да  издам такава от приложението тук?
Е,значи правилно съм посъветвала един познат,който ме пита дали трябва да подава ГДД. Не бях много сигурна в тълкуването ,но по-добре да подаде,дори и да не трябва,от колкото да не подаде и евентуално да го глобят. :wink1:
Дали съм разбрала правилно-ФЛ е дало на фирма заем от 15000лв. през 2016г.Фирмата е върнала 7000лв. Т.е има остатък не върнат заем още 8000лв. В този случай ФЛ трябва да си подаде ГДД ,поради това че заемът не е бил изцяло върнат?
А ако беше върнат изцяло,не зависимо ,че е бил над 10000 лв. не е необходимо деклариране?
Ами доколкото ми казаха,мотивът на адвоката бил,че лицето е лишено от свобода ,а не от права-нещо подобно.Аз бях много скептично настроена и доста търсих тук, там нещо по въпроса.Тъй като нищо не намерих,реших да ви занимая и вас с моята чуденка.
Е,нали като е управител ще трябва да подписва разни документи,на назначава,да уволнява....
Благодаря ви за мненията.Аз ще им кажа моето мнение,което напълно съвпада с вашите,пък те да си решат,дали им се плащат излишни пари за не дължими осигуровки.
Сага пък друг "казус" ми се яви.Та значи имаме фирма ООД с двама съдружници-близки роднини-не че има някакво значение де.Единият се самоосигурява ,а другия беше управител с ДУ.Управителят го осъдиха на доста години и сега е в затвора.Прекратихме да му плащаме осигуровки по ДУ-т.е прекратихме го.Обаче днес ми се обаждат и искат да започне самоосигуряване ,защото като излезе от затвора/20г./ да има право на пенсия.Това им го казал адвокатът.Да,обаче осигуровки се плащат за трудова дейност.Той от затвора няма как да я извършва тази дейност.Адвокатът казал,че може.
Има те ли мнение по въпроса?Утре ще ходя при хората и мисля да им кажа,че не става,ама все пак да не ги подведа с мнението си.
Правя си преизчисленията,приключвам си отново.До 30.09.2017г. Подавам корегираща  ГДД. В ТР за сега нищо не правя.Живи здрави догодина ще преизчисля данните за предходна година и ще оповестя това.Нали така?
Днес направо ме довършиха.Носят ми фактура от м.11.2016г. Фактурата е за разход и е на стойност 2100 лв. без ДДС. Явно ще се ползва новата възможност за подаване на корегираща декларация.Обаче вече сме подали и ГФО в ТР.Там пък как да подавам корекция?
Направих си файла с актуализираната ми програма/не на НАП/.Уведомленията са приети и имам справка-заверени уведомления за доп.споразумения:...
Това значи ли ,че трябва да правя и Допълнителни споразумения и да ги подписват хората?Или да им дам направо да си подпишат самата справка?В тази фирма са само трима работещи,ама имам фирма с доста повече. :blink: