Благодаря за отговора,ще се опитам да се снабдя с решението  и да видя точно сумите за какво са,освен щетата и лихвите.
Здравейте,връщам се на тази стара тема,защото най -накрая застрахователят преведе обезщететието за откраднатия автомобил с лихвите.Нямам друг документ освен банковото извлечение.Сумата е доста по-голяма от разхода,който е отчетен през 2013г..
Счетоводните операции,които вземам са 503/495, 495/799 и после в ГДД ще намаля ФР до размера на разходите ,с които пък съм увеличила ФР за 2013г.?
Нещо друго по описаната ситуация,на което да обърна внимание,има ли?
Ще представите каквото имате.За другите неща,които се искат ще направите една декларация от името на управителя-примерно :Декларирам,че няма сключени трудови договори ,все още няма наето помещение,няма сключен договор със счетоводител и т.н.
Имала съм такъв случай и нямаше проблем с регистрацията.Е,договор за счетоводни услуги сключихме,но то така или иначе нали ще има счетоводител.Така,че поне такъв договор може да представите.
Според написаното,Маринова е СОЛ.Явно няма сл.бележки.Тя е трябвало да издава документ за получените суми.
Просто си попълва Пр.3
Ако е превел парите и няма неплатени задължения с по ранен падеж,трябва да се закрие.
Ами аз преди малко най-накрая успях да подам Декларация,чекнах представител и я прие.
Предполагам,че с Уведомлението е същото.
Аз пък се чудя  ,дали съм постъпила правилно.През 2012г. фирмата има един работник и съм подала декларация.Към края на 2012 същия работник напуска и през цялата 2013 няма никакъв работник и за 2013 нищо не подавам-фирмата е ЕООД.През 2014г. пак е назначен един работник и го има и до сега.За 2014г. подадох уведомление,че няма промяна в декларираните данни.
Според вас провилно ли е ,че съм подала уведомление или трябваше да подам декларация?
И след като вече съм подала уведомление,дали може да подам декларация все пак?
Този сайт ми харесва много-и предишната версия и сегашната.В края на краищата всеки труд се заплаща.Ние също като работим искаме да ни се плати,така че това си е напълно нормално.
Само да попитам има ли  някъде указания за работа с шаблоните.Попълвам СИС за м.04.2015 и го запомних като шаблон,защото освен месеца всичко е еднакво.После попълвам за м.05.2015,но пак ми се изписва :През месец април 2015....
Та ако вече някой е успял да разгадае кое как става,да каже.
То и така не е проблем,че в компютъра всичко съм запаметила и само като напиша първата буква и излиза,но все пак ако има начин и това да си спестя,моля да кажете.
А,защо получен доход за 2014,не трябва ли за 2015г.?
Сумата,въпреки че е за м.12.2014,нали е платена през 2015?
Правя сл.бележка на един напускащ служител.Заплатата за м.12.2014г. е платена през м.01.2015г.Нали и заплатат за м.12.2014 се включва в бележката? :blush:
Аз преди малко я попълних ,но за дивиденти.Прие я без проблем,без да иска попълване на приложения.Обаче ще видим после резултата като изпратят протокола.
Разгледах да видя какви справки маже да се видят с ИКО/имам на друга фирма/.За съжаление се оказа,че има справки само от 2004г.
Не трябваше ли да има данни от 1997г.?
Много благодаря.Ще им кажа да си извадят ИКО от НОИ .
Здравейте,
Помолиха ме да издам УП-2 на един работник от 1998-2000г.Той си е загубил ТК.АЗ отдавна не работя в тази фирма,но собственикът ме помоли да им помогна.Не си пазят документите от досието за този период.Има само ведомости,които аз съм правила,но те са толкова избелели и изпокъсани,че е трудно да се види за кокво става дума.Сигурна съм,че са подавани Д1,защото аз лично съм ги подавала за този период.
Нали имаше нещо,че ако работникът поиска може да му вземат данните от Персоналния регистър?Какво заявление са попълва в този случай?
А,за 2000г. за периода в неплатен отпуск,нали се пишеше МРЗ?
И още нещо да попитам,какво се пишеше за този период,че е изпълнено-т.е коя наредба важеше за този период?
Много ще съм благодарна,ако някой си спомни и ми каже.
Ама и без да я посочвам,все ще дойде момент да я видят-че тя боде очите.
И тъй като аз непрестанно дудна за това,скоро бизнесдамата ми кзва,че й били казали,че счетоводителката трябвало да я сложи/сумата/ някъде в дебита.
Другите счетоводители така правило.Че тя си е в дебита! Казвам й дай някакви документи,че да вземем и кредит. :blink: Не знам да се смея или да зарева направо.
Глупости!!!Те и не са свързани лица с доставчика.просто стана дума за "черно на бяло"
Във връзка с нямането нищо  черно на бяло: И аз имам една бизнес-дама с която вече няколко години си говоорим-най вече аз-"има" в касата около 300000лв. и отделно дължи на доставчик долу-горе същата сума.Истината е,че нито ги има тези пари в касата,а всъщност и нищо не дължи-обаче няма нищо черно на бяло.Има фактури,които са на стойност над 15000лв.-т.е трябва да се платят по банкова сметка.Обаче тъй като на онази фирма сметките им били запорирани и "моята" бизнес дама си платила като поп в брой-срещу казана дума,че онази ще си ги внесе с вн.бележка от нейно име във сметката.Да,ама не!!!Другата голяма бизнес-дама вече не си вдигала телефона и фирмата й не работела.
Набивам й в главата аз на моята дама,че ако й направят проверка.....,пък и след две години ще трябва да увеличи ФР с тази"дължима"сума,а тя ме гледа умно и ми казва-измисли нещо.Аз пък на нея-дай документ и така вече няколко години.Та да видим НАП кокво ще ни каже.
Фл-свободна професия се осигурява на 550лв.-това за него е минималния ос.доход.за първото тримесечие на 2015г. е получило доходи от дейността си в размер на 35000лв.
Когато ги декларира в декл.чл.55 може ли още сега да си приспадне осигуровки на 2600лв.,тъй като независимо,дали ще има други доходи през годината ,осигуровките ще са му на макс.И ако няма доходи през 4 тримесечие ще има надвнесен данък.
Да,отстъпката е само за подадените по ел.път до 31.03.2015г.
Да,чакат плащането,за да са сигурни,че ще го внесете в срок.