Благодаря,сега ще го потърся това указание.
Имах предвид ,че трябва да подам Д1 с код 23.Обаче сега го погледнах този код-той е за СОЛ,който е избрал да подава Д1 еднократно,а моя не е избирал да подава еднократно.
Ох,голяма каша съм надробила.
Здравейте,днес ходих да заверя ОК на едно ФЛ,регистрирано за упражняване на св.професия и ме върнаха. Проблемът е в това,че лицето е получило сума като автор на софтуер .Попълнила съм табл.1 като съм разделила получения доход на 5м.-за толкова е изработил програмата и е получил сумата.Според заверяващата авторските суми не влизали в дохода за довнасяне е не ми завери книжката. Каза,че не е длъжна да ми дава обяснения и да си прочета указанията.Четох ги тези указания,но никъде не видях получените суми като автор да се изключват.Моля,ако някой е по наясно с тази материя да ми помогне,че не знам изобщо какво трябва да направя.Даде ми само предписание да залича Д1 за един месец от 2013г. и пак да подам нова Д!,поради това че лицето през този месец е било осигурено по ТД на максималния ОД,а не му е подадена Д1 с код 231а с код 12
Благодаря много.Моето ФЛ е регистрирно по ДДС през 04.2014г.Ще подадем заявление за дерегистрация сега до 14.10.2014.Тези справки трябва да са за период от 01.01.2012 до 31.12.2013г.?
Здравейте,
Предстои дерегистрация по ЗДДС на едно ФЛ,което беше регистрирано по чл.96.
В страницата на НАП има някакви указания и виждам,че освен справката за облагаемия оборот за 12м. се искат и още две справки-за общата сума на ВОП за предходната и текущата година ,с изкл.на придобиване то на нови превозни средства и за общата сума на ДО на доставките при условията на дистанционни продажби с място на изпълнение на територията на страната....
За тези две справки има ли някакви бланки или е свободен текст и ако изобщо няма такива ,дали ще е достатъчна една обща декларация от лицето,че няма такива доставки?
Поради технически причини :blush:едно лице е изпуснато от ведомостта за м.07 и м.08.2014.Сега е установена грешката.Ще поправя ведомостите и ще му подам Д1 и ще трябва и корекция към Д6 за м.07 и 08.Ще ги подавам по ел.път.Дали ще мине номерът?
Подготвям документите на една майка -от 135 до 410 дни.При болничните автоматично ми се извежда Прил.15,но сега не стана така.Да разбирам ли,че при подаване на тази Декларация не се носи приложение 15?
Моля,ако някой знае с колко цифри трябва да са ВАТ номерата в Англия да каже.Мой клиент ще извършва услуги на фирма от там.Дали са му някакъв номер-04759789,но като проверявам ми дава ,че е невалиден.Но клиентът ми твърди,че това им е ВАТ номера.Та ,ако някой работи с фирми от Великобритания,да сподели,ако има нещо по специфично,за да знам какво да искам от клиента ми.Дори в договора му,към номера няма GB,та си мисля да не би това да е някакъв друг регистрацианен номер.
За сумите ,които вече са дадени на публичен изпълнител има отделна сметка.Предполагам,че вие сте превели сумата по сметката на НАП и затова не е отразена като платена.
Закона не само го цитирах,но му изпратих на е-мейл-подчертано в червено.Обаче човекът си имал счетоводител и той му бил казал,че е грешно.Е ,най после се чухме и с колегата.Разбира се ,че не му е казал нищо подобно.Ама да се намираме на работа и да си късаме нервите.
Да,сега пак изчетох внимателно закона ,в частта за наемите.Ами няма никъде написано,доколкото виждам,СОЛ-ловете да не им се удържа данък.Така,че ще си продължавам да му удържам данък,както си му е редът,пък той нека се сърди колкото си иска.
ФЛ,което е СОЛ е отдало под наем собствен-като ФЛ имот на Фирма.Това ,че е самоосигуряващ само той си го знае-т.е никъде не е споменал това. Едва  когато от Фирмата са му удържали ДОД-10% ,за да го внесат ,тогава е изтъкнал факта,че е СОЛ и не иска да му се удържа авансовия данък.Когато СОЛ,сключи ГД и декларира това,не му се удържа данък,това отнася ли се и за доходите от наем при ФЛ-СОЛ?
Евентуално ако има отпуски-молбата на лицето или болнични ,ако има такива.И после сядате и смятате.
Благодаря и аз им казах,че няма да има проблем.А ,дали ще назначат точно този човек ,те да си се договарят.
Здравейте отново,връщам се пак на въпроса за Охранителя.Назначихме го като общ работник.Обаче,той си иска да се води на длъжност "Охранител".Ще има ли проблем,ако друга фирма,която си има лиценз и всякакви разрешения за охранителна дейност го назначи,.а нашата фирма да сключи договор с охранителната фирма за охрана и да ни издават фактура за охранителна дейност?
Да,така ще направя.Те явно искат да си измият ръцете,че са я търсили.Не проверяват ли ,че ТД е прекратен преди повече от година?
Във фирмата имаше жена,на която сме плащали запор и е напуснала през м.05.2013г.Сега се получава от Р-н съд Бяла слатина писмо,че ще й продават имущесвото.
Написано е до нея,но явно не са я намерили на адреса и с химикал е написано чрез трето задължено лице-нашата фирма.Когато е напуснала съм пратила писмо до съда.Сега имаме ли някакво задължение.Нямаме никакви контакти с тази жена.
Още повече,че проверих и изпълнителното дело ,по което е имала запор при нас е друго.Защо изобщо го пращат при нас?Няма и никакви телефони ,за да се обадя и да питам.После да не станем ние виновни за нещо?Имали ли сте подобен случай?
Да попитам ,тази сметка бюджетна ли е?Платежното бюджетно ли е или обикновено? И ако е бюджетно има ли някакъв код?
Да,благодаря много.И аз стигнах до тази сметка.Сега се мъча да разбера и сумата.
http://www.voda.bg/news-20/info-464
Ето тази тарифа разглеждам и си мисля,че трябва да е чл.1,ал.1 т.6 б.Обаче пък има и чл.2,ал.1
Освен да пробвам да ги питам по телефона аз,щом моята работодателка не е разбрала и не иска пак да пита.
Трябва спешно да преведа сума към РИОС София -такса за издаване на разрешително за извозване на отпадъци.
Не знам нито по коя сметка ,нито точно колко е сумата.Моята фирмаджийка не разбрала,а и от РИОС не й казали точно.Задачата е аз да намеря сметката и да преведа необходимата сума.Моля ако някой ,скоро е превеждал пари по тази сметка за каже каква е.
Темата е стара ,но да я ползвам с въпроса си.През 2013г. най накрая е прекратено дело за делба на наследвствени земи от наследници.Делото е завършило с протокол и е разделило между 10 наследника земи ,наследени от починалите си родители.А родителите пък са наследили тази земя от своите родители ,които са я дали  едно време в ТКЗС.
Сега земята е продадена от последните наследници,които миналата година са получили протокол за делба.Трябва ли да подават декларация и да плащат данък,като се има в предвид,че всъщност са получили определяне на границите на владението на земята едва миналата година,но пък са наследници от 1995г.,когато е починал родителя им?