Друг избор нямате, по-добре късно, отколкото въобще да не ги включите.
Здравейте, стихваж да направя и тази корекция, само че сега имам питане Д6 за м.05.2018г. съм я подала с две колони - една с код 5 за ТД и една с код 4 за ГД.

Сега на колоната с код 4 ще дам код корекция и нули на сумите, а за другара колона с код 5 да я махна ли?
Благодаря, ще пробвам по ел.път, нали до 30.04 може да се горигира Д1 дано и Д6 да мине
за всеки месец Д1 с код за заличаване, а за Д6 с код корекция и нули

Благодаря, ще пробвам по ел.път, нали до 30.04 може да се горигира Д1 дано и Д6 да мине.
Здравейте, поех фирма в която на лице на граждански договор под МРЗ са удържани осигуровки и е подавано Д1 и Д6 за месеците от 01 до 09.2018г.

Сега лицето е със статус здравно неосигурено и от НАП му казали, че няма как да си плати само здравните осигуровки за този период преди фирмата да си изтегли подадените декларации образец 1, което много ме учуди :blink: .

Сега съм в чуденка как да процедирам трядва да подам за всеки месец Д1 с код 8 за заличаване, а за Д6 как следва да се подаде с код корекция и нули или да се маркира, че не следва да се подава :noexpression:

Ако някой е имал подобен случай ще съм благодарна да съдейства.
Обадих се в НОИ и ми казаха:
Майката приложение №11 с раздел 2
Бабата - приложение №10 + заявление №7

Вие защо питате за бабата? Във фирмата в която работи тя няма ли ТРЗ или счетоводител? Майката СОЛ подава в НОИ в срок от 3 работни дни приложение № 10 с попълнена част ІІ - Удостоверявам следните промени в обстоятелствата - това отговорих на другото място.

Питам, защото бабата работи при нас, а дъщеря й е свободна професия и доколкото знам няма счетоводител, поради тази причина трябва да изготвя и за нея документите.

Ок, майката - приложение №10
Бабата - приложение №7

Ще ги подадат едновременно на 11.02.2019г.

Друго трябва ли да се представи в НОИ от рода на копие на заповед за отпуск,  декларация - приложение № 2 към чл. 46, ал. 3 от наредбата или  справка - приложение № 3 към чл. 46, ал. 3 от наредбата?
Здравейте, понеже отдавна съм го правила да проверя и тук.
Майка СОЛ свободна професия иска да прехвърли 5м оставащо майчинство до навършване на 2г на детето си на бабата. Бабата работи на ТД във фирма.

Πpeдпpиятиeтo, ĸъдeтo paбoти бaбaтa пpeдcтaвя в HOИ Приложение № 7 - Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете до 2-годишна възраст на основание чл. 53 от КСО .

Майката СОЛ подава в НОИ Приложение № 1 - Декларация за обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане и трудоустрояване по болнични листове

Други някакви документи като копия представят ли се в НОИ към приложенията?
здравейте,искам да отворя магазин за бяла техника  втора употреба от Германия- имам фирма еоод - какви са процедурите ? моля зя бърз отговор.

Най-добре за Вас би било да си намерите счетоводител, с който да обсъдите всички подробности, които Ви вълнуват.
Справката с данни за 2018г, е със срок за подаване 15.03.2019г., новата промяна ще се отнася за данни за 2019г., подавани през 2020г.
На пръв поглед няма, но ще проверя поподрибно назад.
Здравейте, предствой ми ходее до Бюро по труда във връзка с това какво трябва да нося всеки месец като отчитане по програма Работа.

Ще бъда благодарна ако някой напише какво трпбва да нося като разпечатки от ТРЗ софтуера за лицата, които са по програма.
Здравейте,

Поемам фирма, като в личните картони е мазало :)

Сега имам работник, на който в сключеният на 30.07.2018г. е посочен професионален стаж 2г, 05м., 06 дни.

Предишният счетоводител ми даде само фишове за м.10.2018г. :blink: , в които на това лице на реда професионален стаж е посочено 2г, 7м и 5 дни.

Според мен стажа би следвало да е 2г и 08м?

Вие как мислите?
Здравейте  :heart:

Интересуваме дали някой от многобройните членове на сайта дали води счетоводство на фирма, която е представител на куриерската фирма Еконт Експрес или някоя друга, че ме интересуват някои неща да обменим опит тук :)
Ако мястото на изпълнение наистина е в Германия, не  не следва да съставяте протокол за самоначисляване, въпреки че не казвате за какви точно услуги става въпрос
Здравейте колеги във връзка с новите промени в НРВПО в сила от 01.01.2018г. във връзка с изчисляване на болничните при СИРВ  ако през месец Февруари, който е с 20 РД лице на 8ч смени представи болничен за 5дни от Понеделник-Петък, то има 15х8=120 часа изработени и 5 дни болничен с 3дни от работодател от тях по новите привила, нали така?
При попълване на приложение 9 към НОИ как следва да се попълни коректноспоред Вас?
Здравей Ирка  :heart:

Точно така, смело ги отписвам. Порових се в информация на тема отписване на вземания и събрах точно същата информация, както и ти казваш.

Поздрави :flowers:
Здравейте и за много години  :heart:

Включвам се с един въпрос относно отписване на вземания, които седят от години, сега поемам фирмата и искам да ги махна тъй като няма шанс да бъдат събрани. Става дума за вземания по лихви, като заема по който са начислени е бил отписан през 2014г.
Лихвите са начислявани како следва:
2008 г - 1000 лв
2009 - 1200 лв
2011 - 1200 лв
2012 - 1200 лв

За тези начислени през 2012, 5 годишния период изтича през 2017г. и ще мога да ги отпиша, но за тези от 2008 до 2011г. зо които са минали повече от 5 години и не са отписани дали е редно да бъдат отписани и те? Вие как мислите :)
Утре ще го разиграя в ТРЗ програмата и ще пиша за резултата :)