Не можете да подадете отчета по ел.път след като не сте съставител. Можете само на място в АВ  - заверено натариално Г2 , декларации по чл.13 ал.3 и 5 , номатиално заверено пълномощно.
 Искам да споделя и още нещо.   Преди да подадем заявление за регистрация НАП назначиха проверка на фирмата която тече  в момента, и затова ни отказаха регистрация, до приключване на проверката. Въпросът ми е- ако откажат регистрация и след проверката /има такава вероятност/ трябва отново да следим нов 12 месечен период- но с каква начална дата?

Трябва да , ако Ви откажат регистрацията за ЗДДС , това не Ви освобождава от задълженията произтичащи от чл.96 ЗДДС . Следиш оборота и ако след отказа пак  оборота прехвърли 50 000 лева  подавате пак заявление за регистрация.
Когато не хванат нещо сериозно, за да дадат някакво предписание, пишат какво ли не :)
  :thumbup:
 :(
Ние нямаме такива по досиетата!!!!
А може ли, ако го няма включено в договора ни със СТМ, тя да не ни е длъжна да ни прави на служителите подобни удостоверения. Или, е по подразбиране задължителна част от обслужването :hmmm:

Това е част от договора със службата към трудова медицина , обърнете се към тях и ги попитайте защо нямате заключение за пригодност.
да попитам и аз нещо. За 2012г аз съм съставител на гфо. Декл по чл13, коя алинея попълвам 4 или 5. Г2 като съставител на гфо. Ще нося док в ТР?

чл.13 ал.4 попълнена в Вашите данни , в качеството на заявител
Това Ви е данъчна постоянна разлика , т.е счетоводен разход , който никога няма да Ви бъде признат за данъчни цели. Няма от какво да се формира актив/пасив по отсрочени данъци, те се формират само от временните данъчни разлики .
Не , след като сте съставител на финансовия отчет.
Здравейте,

имам въпрос относно подаването на ГФО по ел. път. Сред изброените лица, които могат да подават е търговеца. Ел. подпис, с който се подава ГФО-то, на управителя ли трябва да е или на дружеството?

Благодаря!

Може да е на управителя като физическо лице , може и фирмен подпис , в който като титуляр е вписан управителя.
Да ви дадат тези "изрични указания на ИТ"

:prankster2:
Само да уточня: в Г2 , част данни на заявител, попълвам данните на управителя. Той /управителят/ се подписва пред нотариус.
С вече завереното Г2, годишния отчет, протокол от общото събрание, двете декларации, документ за платена такса и нотариално завереното ми пълномощно отивам да чакам в Агенцията по Вписванията

Правилно ли съм разбрала или пак нещо...... :)
Правилно :) Пълномощното си го копирайте и запишете ръчно вярно с оригинала.
След като ще сте преносител : Г2  попълвате с данни на търговеца / фирмата/ , декларация по чл.13 ал.4 попълнена с данните на собственика/управителя , декларация по чл.13 ал.5 попълнена с Вашите данни , нотариално заверено пълномощно от фирмата към Вас . Подписа в Г2 също трябва да е нотариално заверен. Всичко това носите на място в АВ .
А Вие какъв/ва се явявате - съставител на ГФО или приносител / друг е съставителя не Вие/ ?
С Ваш ел. подпис подавате или като съставител, или, ако не сте такъв, като пълномощник - друго лице в предвидените от закона случаи. В последния случай прилагате две декларации - по чл. 13, ал. 4 и по чл. 13, ал. 5.

Имам спомен ,че ако не си съставител , а пълномощник не може да се подава по ел.път , а само на място в АВ .
Командировките според Наредбата за командироване в страната и чужбина , относто това за командироване на СОЛ собственик на ЕООД  имаше пусната такава тема скоро .
Зависи от приемащия на гишето , пресен пример , СОЛ-ка в ЕООД  си е внасяла осигуровките 2 год , без да е подавана ОКд-5 , сега подаде със задна дата и нямаше глоба