:hi: Здравейте форумци.

Нуждая се от вашата помощ.

Фирма, която днес си открива набирателна сметка в банка  иска да извършва търговия със зехтин и маслини от Гърция.

Какви документи се съставят за вноса? Трябва ли да се регистрира по ДДС?

Мерси  :give_rose:
Значи правилно съм направила ,че си го принтнах и го дадох за подпис, понеже найстина не се знае какво може да стане,ние трябва да сме подсигурени  :wink1:

Иначе с подписа пускам само  двете декларации и си принтвам отговорът от НАП,че са приети успешно.

Мерси Пасат  :thumbup:
Да ви попитам, когато Д1 и Д6 се пускат с електронен подпис трябва ли да се печати Придружителното писмо /Приложение № 5 към чл. 6, ал.5/ и да се подписва от собственика?

Мерси  :thumbup:
Аз диколкото знам, за да се изплатят заплатите трябва да са преведени осигуровките, т.е не може да се плащат заплати без да са преведени осигуровки.

Да кажа, че днес успешно подадох заявления за ел.подпис на ЕООД и ООД, като пълномощните не бяха с нотариална завера,само с подпис и печат от фирмата дето ме упълномощава.Бях избрала "Частичен достъп на данни"
а когато ЛИЧНО управителя си носи хартишляка, пак ли натУрална заверка? абе защо в офисите на НАП не си уеднаквят практиката? в единия офис може, в другия не може.... ама аз кога ли ще подлудея...

Мадам , не би трябвало според мен ,ако собственика сам си занесе хартишляка.Но верно навсякаде в НАП  е анархия...
Иска се нотариална заверка само ако в заявлението за упълномощаване всички избрани опции са с "Пълен достъп"
При "Частичен достът" се изисква пълномощно с подпис и печат на фирмата,която Ви упълномощава,но не трябва да е натариално заверено.
Здравейте,
Моля Ви за малко помощ.Взех да водя счетоводството на една фирма рег.по ЗДДС.Сега взех документите и имам малко затруднение с декларациите по ДДС от предияната счетоводителка как го е правела:

м.Декември 2011- възстановяване кл.60 - 303,98
м.Януари 2012 - внасяне с прихващане - кл.50- 250,33 кл.70-250.33
м.Февруари 2012- възстановяване- кл.60- 159,59
м.Март 2012- кл.50 - 383,32  кл.70/159,59+53,65=213,24/ кл.71 169.98

Всеки месец кадето е имало резултат за месеца внасяне и е направено прихващане е правено Приложение 6 към чл.68, ал.4

Искам да ви питам трябва ли да се прави това Приложение 6 щом имаме прихващане и друго самата процедура нали трае 3 месеца, не мога да разбера защо предишната сч. е правела изчистване и ефективно внасяне на 4-тия месец   :'(

Помагайте
Да попитам и аз, ако се пуска Г2 по ел.път трябва ли на фирмата на която е ел.подпис да се предостави нотариално заверено пълномощно?
Значи остава като вариант * за всички осигурени социални рискове без трудова злополука и
професионална болест и безработица , целта ми е да не се осигурявам за майчинство на този етап.
Здравейте, в ОКд-5  ако лицето иска да се осигурява за всички рискове без майчинство кое трябва да се маркира като избор за осигуряване? - аз мисля че това : * инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт  ::)
1. 302/501-дост.цена
2.601/302-изписване на м-лите вложени в производството по дост.цена
3.611/601-отн.разходите за м-ли като разходи за осн.дейност
4.303/611-заприходена ГП по планова себестойност
5.501/701-приход по касов апарат
6.701/303-изписване на ГП
На края на отчетния период/който Вие си определите-1мес., 3мес., 6мес., 1год./се разпределят и останалите разходи и се формира фактическата себестойност. Разбира се това е много общо, но може да помогне
Благодаря Ви за отговорите, утре ще видя подробно кое поле как е попълнено  :smile1:
при основния работодател е 540 лв
използвам ПП Микроинвест и от там ми отговориха че за да е коректна Д1 именно осиг.доход при основния се отбелязва и в Д1 се вижда и от първия и при нас осиг.доход
Моя е грешката-чл.111 е.
Вторият работодател сме ние-при нас работи допълнително на 4 часа
 в Д1 съм отбелязала осиг.доход от първия работодател питането е за Д1 т.16
 Благодаря за бързия отговор
В тази връзка има служител -мед.лаборант който е назначен по чл.110 от кт на втори трудов договор при друг работодател за работа на 4 часа
как трябва да е в Д1-законоустановено 7 часа и 4 часа доп.договор?Отбелязала съм осиг.доход при първия работодател в Д1.
Здравейте!За професията медицински лаборант е установено работно време 7 часа по Наредбата за намаленото работно време на определени професии.Според мен в Д1 трябва да се въведе законоустановено време 7 часа и отработено време 7 часа.Мои колеги казват че в Д1 законоустановено време трябва да е 8 часа а работно време-7 часа при положение че заплатата си е като за 8 часа.как се процедира в този случай как е правилно да се впише в декларацията.Ако е редно 7/7 как се попълва при напускане трудовата книжка относно трудов и осигурителен стаж?
Да попитам и аз :
Февруари ДДС 2012 за възстановяване
Март ДДС 2012 за възстановяване
Април ДДС 2012 за внасяне, с което приспадам пълните суми от Февруари и Март и внасям разликата.
Трябва ли да попълвам Приложение 6 към СД ,след като не остава сума  за възстановяване след приспадането за м.02 и м.03?  Благодаря  :smile1:
MariyaPavlova  :thumbup: Благодаря ти, ще пробвам да ги разпечатвам от Микроинвеста, дано да стане.