Кафене-сладкарница : от пълния отчет за месеца за всяка дата пиша отделен ПКО със сумата на оборота за деня,като ако има издадена фактура на този ден я подваждам,за да се види колко е оборота на свободните продажби/ към населението/ и после качвам в програмата всички 30 или 31 ПКО-та  и фактури,ако има :(
Колеги,кажете има ли по-лесен начин при качването на приходите при ДДС,че е много тегаво да пиша ПКО за всеки ден от месеца по месечния отчет от касовия апарат  ::) . От скоро имам фирма до ддс и съм малко в паника.
Благодаря за бързите отговори, договорът е сключен между училище и физическо лице, до колкото така ми каза директорката  :swoon:
 :hi: Здравейте, моля Ви за малко помощ по следния случай:

Има сключен граждански договор с фирма за ел. услуги, като плащането по договора не е месечно,а периодично. Сега се наложи да се ползват услугите на тази фирма 2-ва пъти в месеца и при плащането от фирмата казват, че при Граждански договор няма право да се плаща по повече от една фактура в месеца  :'( Моля кажете какво се прави в този случай и как да реагираме ?

Благодаря Ви!
Благодаря ХХХХХ , и аз мислех така , но все пак да попитам за всеки случай :)
 :hi:
Здравейте, имам надвнесен корпоративен данък за 2011г., в ГДД сме посочили, че искаме прихващане.
Каква счетоводна операция трябва да се прави всеки месец за начисляването на авансовите вноски за 2012г, до изчерпването на надвнесената сума?

Благодаря Ви  :smile1: :thumbup:
Събранието протече в следния дневен ред:
Приемане на годишния фин.отчет за 2011г. на "Х" ООД

След проведените обсъждания бе взето следното единодушно решение:
Приема годишния финансов отчет на дружеството за 2011г.

Задължава управителя ...................... да обяви отчета в Търговския регистър.
Благодаря Ви , свичко мина ок, днес ми излезе решението за вписване  :60:
Благодаря irenabrili  :thankyou:
 :hi:
Здравейте, при регистрация на ЕООД,трябва ли да се представи договор за управление в АВ, при положение че собственика на фирмата ще е СОЛ и няма да работи по ДУК? Задължителен реквизит за регистрацията ли е договорът?
 :hi:

Самоосигуряващо се лице- собственик на ЕООД внася ДЗПО от 2005г, като не е избирало само в кой Универсален пенсионен фонд да се осигурява. Как да се провери къде са постъпвали сумите?
Здравейте :smile1:
 Става дума за едностранно счетоводство на малка аптека, има голяма наличност от лекарства- как е редно да се намали/ като се бракуват част от лекарствата или как???/. И друго- как е редно да се определя отчетната стойност на продадените стоки?

Благодаря ВИ  :smile1:
Здравейте, прочетох отговорите ви и се чудя защо в нашия офис ни карат на Мемориалния ордер да пишем дата 10.04 , а в Микроинвест на Дата на осчетоводяване- 31.03. Попитах и отговорът беше, за да влезе в месеца ,за който се отнася разходът.

Нещо май  се обърквам вече :(
Здравейте  :smile1:
 Да попитам и аз по темата- на Мемориалния ордер за качисляването  коя  дата пишем - 10.04 или 31.03?
И в Микроинвеста при качване на документа на Дата на осчетоводяване коя дата пишем 31.03 ли ?


ПОЗДРАВИ!
Благодаря ви за отговорите. Назначих ме я на Граждански годовор и на съставител на отчета си писа нейното име. Поодадохме го в НАП , дано да няма проблеми  :smile1:
Здравей Маме,
Трудовият й стаж е 3 год като счетоводител и 12 като банков служител
А като близка роднина може ли да се мине без граждански договор?
Здравейте :smile1:

Завършил съм Счетоводство и контрол.но все още нямам необходимите години стаж по специалността, за да мога аз да се пиша като съставител на ГФО. Въпросът ми е може ли сестра ми,която има голям стаж като финансит да  бъде съставител на ГФО и трябва ли да е назначена на Граждански договор във фирмата ЕООД?

Помагайте  :smile1:
Здравейте  :smile1:

Може ли в АВ гр.Кюстендил да се регистрира ЕООД със седалище и адрес на управление гр.София ? Ако може кой НАП ще бъде обслужващ и касовият апарат към кой НАП трябва да се върже?

Предварително Ви благодаря за отговорите  :thumbup: