След като получателя на услугата е македонска фирма , това не е услуга със 0% ставка , а услуга с място на изпълнение извън териротията на България съгласно :
чл.22 (3) ЗДДС (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Мястото на изпълнение при доставка на услуга по транспорт на стоки в рамките на Европейския съюз или извън него, предоставена на данъчно задължено лице, се определя по реда на чл. 21, ал. 2 и 3.


чл. 21 (2) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност.

когато транспортната услуга се оказва на клиент от трета държава /Македония/, следва да се има предвид, че е необходимо да се изясни статута на клиента, а именно дали той е данъчно задължено лице, за да се приложи чл. 21, ал. 2 от ЗДДС. Документите, необходими за доказване на статута на получателя са установени в Регламент за изпълнение /ЕС/ №282/2011 на Съвета от 15 март 2011 година за установяване на мерки за прилагане на Директива 2006/112/ЕО относно общата система на данъка върху добавената стойност /обн. L OB. бр.77 от 23 март 2011г./, в сила от 01.07.2011 г.
Съгласно чл. 18, параграф 3 от Регламента, освен ако не разполага с информация за противното, доставчикът на услуги може да счита, че получател, установен извън Общността, има статут на данъчно задължено лице:
- ако получи от получателя удостоверение, издадено от компетентния данъчен орган на получателя, в потвърждение на факта, че получателят извършва стопанска дейност, с цел да му се предостави възможност да получи възстановяване на ДДС по силата на Директива 86/560/ЕИО на Съвета от 17 ноември 1986 г. относно хармонизиране на законодателствата на държавите-членки в областта на данъците върху оборота – правила за възстановяване на данъка върху добавената стойност на данъчно задължени лица, които не са установени на територията на Общността;
- когато получателят не разполага с това удостоверение, ако доставчикът разполага с идентификационен номер по ДДС или подобен номер, изпълняващ същата функция, предоставен на получателя от страната по установяване и използван за идентифициране на данъчно задължени лица или с всяко друго доказателство за това, че получателят е данъчно задължено лице и ако доставчикът извърши проверка в разумна степен на точността на информацията, предоставена му от получателя, с помощта на обичайните търговски мерки за сигурност като мерките, свързани с проверките на самоличността и на плащанията.
Да , не виждам защо да не може .
чл. 21 ал.(4) Мястото на изпълнение при доставка на услуга е:
1. мястото, където се намира недвижимият имот, когато услугата е свързана с недвижим имот, включително при:
а) предоставянето на права за ползване, на експертни услуги или услуги на посредници, свързани с недвижимия имот;
б) услуги по подготовка и координация на строителните работи, свързани с недвижимия имот, като архитектурни, инженерни, надзорни и други;
в) настаняване в хотели, къмпинги, караванни паркове, ваканционни лагери и други подобни;

Място на изпълнение извън страната , нямате задължение за самоначисляване на ДДС и съставяне на протокол . Фактурата не се отразява в дневниците по ЗДДС .

Виес декларация се подава в изброените в ЗДДС случай - ВОД , извършена от Вас услуга по ч.21 ал.2 .
Скоро не съм носила два болнични в един месец на едно лице та да попитам

1. от 20.03.2014 - до 26.03.2014
2. от 27.03.2014 - до 02.04.2014г.

И двата болнични са с една и съща диагноза и са издадени от един и същи лекар . Според мен втория е продължение и следва да има само един път 3 дни от работодателя.

Сега за документите - попълвам си отделни Приложения 15 за всеки болничен лист със данните от него нали и  1бр Придружително писмо ?
Нека има формули , да се учи :)
Влизате в сайта на ТР , справки - актуално състояние - ЕИК на фирмата  и ще видите какво е публикувано до момента .
Айде пак с кока-колата :)

Продажна цена - 1.10 лева
Доставна цена - 0.50 лв.

1.10 / 0.50 х 100 -100 = 2.2 х100 = 220 -100 = 120% надценка
Не го написах с лоши чувства :)
Бележката е на съпругът ми, не я издавам аз. Обясниха ми, че не били изплатени, защото имало санкции за платени заплати, без да са платени осигуровките. Както и да е, факт е, че миналата година не са осчетоводени. Не ми се коментира изобщо некомпетентността на колегите и факта, че очевидно не са в час с актуалнатата нормативна уредба...Проблемът е, че според мен поне удържани осигуровки би трябвало да се посочат, след като са подавани Д1 и Д6 за  начислени заплати. А в бележкатата всички стойности са нулеви...

От 01.01.2013г. вече няма санкции при изплащане на възнаграждение преди да са платени осигуровките.
A защо счетоводно заплатите не са изплатени / разбирам , че лицето е получавало пари , но счетоводно това не е отразено/ ?

Облагаеми доходи
 Чл. 12. (1) Облагаеми по този закон са доходите от всички източници, придобити от данъчно задълженото лице през данъчната година, с изключение на доходите, които са необлагаеми по силата на закон

Ако няма придобит облагаем доход от лицето през годината , няма какво да деларирате в тази Служебна бележка и тя ще е попълнена с 0.00лв.
 Преназначаване на друга длъжност може да стане само с допълнително споразумение по чл.119 от КТ, т.е. изисква се Вашето съгласие. В случай, че откажете предложението на работодателя за новата длъжност, то той следва да Ви допусне на работа на досегашната Ви длъжност. Ако работодателят иска за закрие едната бройка от Вашата длъжност, то той, при условие, че двама души заемат една и съща длъжност, ще трябва да направи подбор на основание чл.329 от КТ, за да съкрати единия.
Съгласно указанията на министъра на труда и социалната политика във връзка с изпълнението на  Наредба № 3 от 23 февруари 2010 г. за формата, съдържанието, реда и начина за подаване и съхраняване на декларацията по чл. 15, ал.1 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд, ако към 31.12.2013г фирмата (ЕТ и ЕООД) няма нает персонал и работещият собственик/управител не е на Договор за управление и контрол, то тогава задължение за подаване на декларация/уведомление по чл.15 от ЗЗБУТ не възниква.

Ако фирмата е ООД , дори и да няма нает персонал декларация/уведомление по чл.15 от ЗЗБУТ се подава.
За ООД , дори и да няма нает персонал към 31.12 то се подава Декларация/Уведомление , защото се работниците работят в съдружие .
Явно сте получател на доставка на услуга от чуждестранен доставчик , доставката е с място на изпълнение на територията на България и попадате в чл.82 ЗДДС .
Ако за тази доставка имате право на данъчен кредит , то включвате протокола по чл.117 ЗДДС и в двата дневника по ЗДДС.

Аз лично ползвам следните контировки:

1. дневник покупки -    Дт 999 - данъчна основа
                                      Дт 4531 - ддс
                                                                 Кт 999 - цялата сума

2.дневник продажби    Дт - 999 - цялата сума
                                                          Кт - 999 - данъчна основа
                                                          Кт - 4532 - ддс
Купили сте една кока-кола за 1лв , а я продавате за 1.50 лв , надценката Ви е 0.50 ст най-просто казано.
Кода за плащане е 11 00 00 , а сметката трябва да видите коя е в ТД на НАП Ямбол.
Договорът за управление и контрол е приравнен на трудов договор, удържат ви се и се внасят всички дължими данъци и осигуровки през фирмата , а за личния труд казвате че няма изплащано възнаграждение . Според мен не трябва да попълвате и подавате ГДД.
Няма нищо по-различно , все пак фирмата е регистрирана в България и е подчинена на законите в България. Ако управителя подлежи на осигуряване в Гърция снабдете се с документ еквивалент на нашия А1 , за да можете да докажете , че лицето е осигурено там и в България не подлежи на осигуряване.