Няма.  :smile1:
Благодаря! Сигурна бях, но колеги са съветвали друго :smile1:
Има ли ограничение на сумите, които можеш да получаваш от наложени платежи при продажба на някакви стоки чрез куриерски фирми? Според мен няма, но реших да се консултирам и тук. Всички вещи, които не са продажба на лични такива подлежат на облагане независимо от сумата, нали? Не намерих някъде горна граница 1000, 2000 или пък 10 000лв.
Имам болничен от началото на месец април и продължение през месец май. Мога ли с ПИК на НАП да проверя дали работодателят е подал болничния? Все още нищо не ми е предено.
Здравейте, колеги! Има ли някой бланка на удостоверение или служебна бележка на английски? Трябва да съдържа информация, че лицето Х работи в дружество А на длъжност.... и получава възнаграждение.... Ще съм Ви много благодарна!
При продажба или прехвърляне на имот на друго лице декларация по чл.14 от змдт не се подава, нали? Подава я придобиващият.
Придобиващият я подава. Но аз имам следния казус: Новите собственици са си подали декларации, но данъчните не са я отписали от нас. Сега трябва да подам коригираща, за да се отърва от нея. Може ли някой да ме ориентира къде в декларацията се пише идентификатора за земята, тъй като става дума за земя? И най-вероятно всичко останало трябва да ми е нули, като квадратни метри и т.н.Прилагам нотариалния акт за продажбата и това е, или?
Днес звънях до НАП.
Казаха ми, че всички подават ДДС-дневниците през ЕГН.
Добре е да се използва новия портал на НАП.
Когато лицето има нов БУЛСТАТ във файловете на ДДС трябва да е записано BG+нов БУЛСТАТ.
През новия портал подавам.
Имам физическо лице, регистрирано по ДДС с ЕГН, но нерегистрирано по Бустат. Не мога да му подам декларацията по ДДС. Идентификационният номер се различавал от избрания. Има ли някой такъв случай и какво направихте? При него декларациите са нулеви :(
Услугите не са били свързани с дейността на предприятието? Ако е така ги пляскате с ДДС-то барабар в с/ка Други разходи и увеличавате после СФР-то.
И аз клоня в тази посока. Благодаря!
Ами дано ме разбереш. ДДС е една тема разходите са по ЗКПО. Предполагам нап си искат ддс-то и ти пускаш фактурите с минус само в дневника, не в счетоводството (което вероятно при проверка от ЗКПО също ще откажат разхода). И трябва само ДДСто от тези фактури да ти е разлика, а него можеш да си го начислиш отделно за да изравниш оборотката.
И аз първо мислех да пусна фактурите с минус само в дневника, но бяха категорични, че и разхода няма да признаят, така че трябва и него да махна. Най-много се обърка с/ка 401, нещо е платено пък няма фактура :blink:
За да не отварям нова тема ще си задам въпросите тук. Фирма излезе на възстановяване по ДДС. Пуснах искане, но в хода на проверката не признаха няколко фактури от миналата година. Коригирах последната декларация по ЗДДС по препоръка на данъчните като въведох фактурите в дневника със знак "-" и ми възстановиха исканата сума минус тази, която не признават. До тук добре, но от тук вече се обърках. Фактурите се платени по банка и сега с/ка 401 е на обратно. Като съм въвела фактурите втори път с минус намалявам съответната аналитичност на 602(защото са външни услуги), а не коригирам 122.  Така редно ли е? За да се равни с/ка 401, ако внеса сумите в касата, защото не сме имали право да ги платим от фирмената сметка ще увелича касовата наличност, която няма да е реална.
Не е регистрира в ТР. Не е задължително.
Собственик на ЕООД е управител по Договор за управление. Има ли някой бланка? Не се сещам как да го формулирам - сключваш договор сам със себе си :blink:
При продажба или прехвърляне на имот на друго лице декларация по чл.14 от змдт не се подава, нали? Подава я придобиващият.
Четох, че на лица с ДУК им е отказано обезщетение въпреки спряна дейност на фирмата.
Собственик на ЕООД е на договор за управление с възнаграждение. Ако по някаква причина фирмата спре дейност лицето има ли право да отиде на Бюрото по труда?
ВУЗ изисква от студентите си да имат проведена производствена практика за срок от три седмици. Фирма, която ще провежда тази производствена практика трябва ли да назначи студента на трудов договор или само издава бележка за този период? В указанията на ВУз-за не пише, че лицата трябва да получават възнаграждение.
Здравейте, реших да не отварям нова тема и да попитам тук. Фирма без дейност от 2020 година. Като счетоводител мога ли с моя ел.подпис да подам декларацията по чл.38, ал.9,т2 от ЗСч. или трябва да е от адвокат? Нямам договор с фирмата.
ООД притежава 10 процента от друго ООД и 50 процента от трето.  Не управлява третото дружество. Трябва ли да попълва Справката за група предприятия към Годишния отчет?