Здравейте, безработно лице през 2018 година е внасяло здравните си осигуровки само, но е отдавало имоти под наем. Сега при подаване на годишната декларация при изравняването излиза, че има да до внася голяма сума за здравно. Ако през 2019 година е на трудов договор на четири часа и продължава да отдава имоти под наем при подаване на годишната декларация за 2019 ще го има ли този проблем?
РАЗХОДИТЕ СА ВИ ОГРАНИЧЕНИ С %НПР...и данъчен кредит ли сте ползвали за разходите???
Да
Ще го има ли качен целия семинар?
И трябва да включи този доход в декларация по чл.50 от ДДФЛ така ли? И разходите никъде не се отразяват?
Физическото лице е фактурирало консултантски услуги, които са отразени в дневник продажби и разходите, които е правило  са отразени в дневник покупки.
Здравейте,
Физическо лице е регистрирано по ЗДДС. През годината има пуснати от него фактури за приход и съответно фактури за разход. В какви годишни декларации трябва да се отразят тези приходи и разходи? Доходите му от трудови и извънтрудови отношение ще се посочат в декларация по чл,50 от ЗДДФЛ, но другите не ми е ясно. Не съм се занимавала до този момент с физическо лице регистрирано по ЗДДС.
Здравейте,

И аз имам въпрос, може и продължение на предишните, свързан с криптовалутите.  Ако търгувам с тях, без да ги "копая". Вложила съм 1000 ед и ги продавам за 10 000 ед. Спечелените 9 000ед отново ги влагам и ги продавам за 20 000ед. В годишната декларация какво ще посоча и обложа - двете печалби 9000+11 000 или само последната? Всяка сделка с еднократен данък ли се облага при извършването й (по-скоро резултатът от сделката, примерно 9 000ед. в първия случай)?
Предварително благодаря!
И този доход подлежи ли на облагане по ЗДДФЛ?
При получаване на неустойки с обезщетителен характер над 50хил лв, физическото лице подлежи ли на регистрация по ДДС?
Може ли управител на ООД, регистриран в ТР да се назначи на трудов договор като управител или на друга длъжност при това на четири часа? До този момент е СОЛ, полагащо личен труд.
Благодаря за бързите отговори!
Може ли някой да ми препоръча специализирана литература, където да са събрани на едно място всички изисквания за случаен превоз в ЕС?  За да се премине веднъж през Хърватия после две години главоболия.
А има ли друг начин за случаен превоз през Хърватия, без опасност от глоби, разбира се?
Фирма притежава лиценз за международен превоз на пътници. Предстои да извърши случаен превоз от България до Италия. Преминава през Сърбия, Хърватия и Словения. Подлежи ли на задължителна регистрация по ДДС в някоя от посочените държави? Как практически става регистрацията?
Малка фирма произвежда мебели. Няма нает персонал, работи собственикът. Материалите ги завеждам по с/ка 302 материали и изписвам вложените 601/302. Има фактури, които са само труд и няма вложени материали.Проблемът ми е с разпределението на непреките разходи - заплати, наем, ел.енергия. Ако взема процентно разпределение на база вложените материали, там където е само труд няма да има разпределени непреки разходи.  А искам да си правя себестойност и да водя с/ка 303 продукция.  Ако не водя с/ка 303 не бих могла приходът да го отчитам по 701-приходи от продажба на продукция.Моля за съвети и мнения.
Аз имам подобен въпрос и реших да не отварям нова тема. Фирма произвежда мебели. Как да разпределя разходите? В едни от поръчките има вложени материали, а при други е само труд - като изрязване, сглобяване и т.н. Мислех да бъде на база вложените материали и процентно, но при тези, които са само труд няма база. Може ли някой да ми помогне с талица или нещо подобно? Благодаря !
Фирма е посредник при организиране на транспортна услуга, т.е спедиция. За това посредничество ще получава комисионна. Фактурата за комисионната с или без ДДС трябва да бъде? Транспортът обикновено е от страна членка до България или обратно.
За микро предприятие не се ли подава само съкратен баланс?
Тази форма може ли да се използва при публикуване на отчетите в Търговски регистър?