Това, което се визуализира на фиша Ви и това, което постъпва в Декларация 1 са различни неща, аз именно затова обърнах внимание на софтуерните нюанси...
Виждал съм го написано и по двата начина на различни програми - с отрицателна сума за получаване, както и с нула. В полза на на двата двата подхода могат да се намерят рационални доводи, аз не се наемам да кажа, че единия вариант е глобално правилен - на мен, както казах, ми допада втория.
Работникът дължи тези пари, те фигурират под формата на удръжка във фиша.
Правилно е да напишете 0.00 лв., поне според мен, въпреки че в случая това са по-скоро софтуерни нюанси...
Ами аз намирам калкулатора на КиК за достатъчно достоверен - като смятам на ръка, обикновено получавам толкова, понякога с минималистични разлики.
Пък и забележката на колежката Пъпеш по-горе е много уместна, като се има предвид  колко условно нещо е този вид стаж.  :good:
Хм, не мога да се сетя за такъв сайт.То честно казано безплатните неща страдат от известни слабости - обикновено точно защото са безплатни...
Ами трябва да идете на лекарска комисия. Личните лекари са силно ограничени нормативно в броя дни, които имат право да ви дадат под форма на последователен болничен. Сама казвате, че личния лекар ви е насочил към комисията - какво повече има да се уточнява? Отивате, носите си там каквато документация разполагате във връзка със заболяването, картони, папируси и пергаменти...
Казано с думи прости, който дава зор - плаща:

Обезщетение за неспазено предизвестие
Чл. 220. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието.
(2) Страната, която е предизвестена за прекратяване на трудовото правоотношение, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, като дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестие.
Е, то обикновено възникват спорове, когато стане дума за даване на нещо...
Глава втора, чл. 6, ал. 1 от  НАРЕДБА ЗА БЕЗПЛАТНОТО РАБОТНО И УНИФОРМЕНО ОБЛЕКЛО
 
"Работодателят осигурява на работниците и служителите подходящо работно и/или униформено облекло в съответствие със спецификата на извършваната дейност и на работното място."

Тези седемдесет души, работещи на полето, категорично се нуждаят от работно облекло...
Ами общо взето всяко лице(без значение дали физическо или юридическо)-притежаващо функциите на работодател, е длъжно да предостави на наетите лица работно облекло, в случай, че нормативната уредба и естеството на работата го изисква. Това важи и за личните предпазни средства.
Означава, грубо казано, че за срока на неспазено предизвестие, или за цялостното му неотработване се дължи обезщетение. Ако лицето не го отработи изцяло - дължи едно брутно трудово възнаграждение, което представлява фактически обезщетението. Ако напусне преждевременно, до изтичане на срока - пропорционално на неотработените дни. Няма кумулативност - дължима заплата и обезщетение.
Освен това, за удържането на подобно обезщетение, работникът трябва да даде изричното си съгласие. Ако не даде такова, работодателят може да си събере дължимото по съдебен ред.
Вярно е напълно това нещо - адвокатите обожават да го вписват...
...
Според мен в НАРЕДИТЕЛ записвам името на фирмата и булстата а в полето ЗАДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ имената на едноличният собственик и следователно ЕГН.

И НЕ пишета ама абсолютно никакъв булстат в платежното нареждане за самоосигуряващия!
За щастие и все още... :bow:
E те ако започнат да го спазват, ще зацикли цялата държавна администрация. Че на какво прилича това - клиентите на публични услуги отиват с ръце в джобовете, ми нека се изпотят малко...  :lol:
Ако практиката им е да си правят разплащателната ведомост за май примерно на 24 юни, което не противоречи на никой нормативен акт, може и да се комплицира работата... :hmmm:
Aз съм направил следното - във всички правила за работната заплата съм казал да се впише "Работодателят признава целия трудов стаж на работника, без значение от неговото естество, доказан по надлежен начин". Така с пренебрежимо по-голям разход за ФРЗ съм си спестил драми, надхващания, обяснения, оплаквания и дрязги със и между работниците, защо на един му било признато нещо, а на друг - не.
Общо взето може да му включите каквото желаете, това е вменено изцяло като ангажимент на работодателя. Трябва да си имате предвид само, че за определени длъжности и професионални дейности има нормативни изисквания за притежаване на определени професионална квалификация, образование и т.н...