А при пускане на СД и дневниците по ддс следва ли да се пуска Пълномощно от фирмата,на която ще се пуска ддс-то и трябва ли да е нотариално заверено  :(
пасат благодаря ти  :smile1:, а за ел.подпис пурво трябва да пусна в НАП заявление, че ще ползваме подпис и след това друго заявление за ползване на услугата "ДДС по интернет" или всичко става с едно заявление?
Искам да Ви попитам следните неща, дано да ми отговорите:

1.Магазин за хранителни стоки се регистрира по ЗДДС, има около 6 разходни фактури на месец и продажбите само по касов апарат, декларирането на ДДС-то само по ел.път с ел.подпис ли може да стане? Не ми стана ясно за това,че над 5 -операции на месец е само по ел. път?

2. Годишният отчет за обявяване в ТР до 30.06 може ли да се пусне чрез ел.подпис или трябва на място в ТР? Ако е само на място може ли счетоводителят да го отнесе без да присъства собственикът на фирмата?

Разчитам на Вашето компетентно мнение  :smile1:
Elisabeth , много многоо благодаря за отговора ти , страш на си .Пак благодаря  :yahoo:
ЗП-то е новорегистрирано като физическо лице на 05.05.2012г. Каква декларация трябва да се подаде в нап за избора му, изобщо какви декларации се подават  :(
Здравейте КиК Инфо  :smile1: Има предложение да водя счетоводството на един ЗП,но честно казано не съм много навътре с нещата за ЗП. Питах тук там как стой въпросът с облагането, отговорът беше, че има два начина :
1.подават в ТД на НАП че искат печалбата да се облага с 15% като ЕТ-приходи минус разходи,събират си документи

2.подават в ТД на НАП че ще приспадат 60% разходи/без документи/ и 40% ще се облагат

Кажете Вие ,ако знаете как стоят нещата.Благодаря Ви.