Само правим подбор, без да пипаме щатното ли
При съкращение поради намаляване обема на работа трябва ли да намаля щатните бройки ? Май не трябва да бутам щатното разписание, защото уволнението няма да е поради намаляване обема на работа, а ще бъде съкращаване на щата.....някой ще ми помогне ли ?
Някой може ли да ми изпрати примерни бланки/формуляри, които могат да се използват при извършване на подбор на работници за съкращаване
Благодаря за помощта !
Пак за това прословуто обезщетение :(
Може ли работника да декларира, че не иска това обезщетение и На база на тази декларация ние да издадем някаква служебна бележка за неизплащането му , която да послужи пред НОИ ?
Неизплащането на това обезщетение не оказва влияние върху борсата, не е казано че  ако ние не им изплатим обезщетението няма да получават пари от борсата нали?
Оффф ужас :(
Работниците, ако не дойдат да си потърсят парите и не подадат декларация, че не са започнали работа не сме длъжни да плащаме нищо нали
А има ли начин да не им ги изплатим, някаква вратичка :(
Званях в НОИ и ми казаха, че освободените хора трябва да дойдат при нас на 04.02.2013 и да им попълним трудовите книжки, на стр. 26 да попълним за кой период се отнася обезщетението и в какъв размер е.... Ако не им го изплатим трябвало да посочим причина за неизплащане.
 Хората работа няма да започнат, ще си използват правото на борса, но това обезщетение ще ни обърка много работата :( пффф
Още няма месец на 04.02.2013 ще стане месец, но днес ми се обадиха хората, че ще дойдат да им оправим трудовите книжки
Имаме издадени заповеди за освобождаване на работници, в които е записано че трябва да им се изплати обезщетение по чл. 222 ал. 1 от КТ, но работодателя не иска да ги изплати, а от НОИ изпращат хората при нас за оправяне на трудовите книжки как да постъпим? Някой има ли мнение по въпроса ? Моля за помощ :(
Пиша си 10.01.2013 г. и я подавам ....
както до сега значи ? Една колежка ми каза че трябва да напиша 31.12.2012 г., но явно ме е подвела
За заплатите за м. Декември 2012 г.,които се начисляват и изплащат на 10.01.2013 г. при подаване на Д6 в т. 18 Дата  на изплащане/Начисляване каква дата записваме ?
Тези новите указания доста ме объркаха :(
С колко платежни трябва да се платят осигуровките за м. 12.2012 г.? По стария начин с многото платежни или по новия ?
Във връзка с това обезщетение имам едно питане: какъв е размера на това обезщетение ? Например ако лицето по договор е на 580.00 лв.обезщетение пак 580.00 лв. ли ще бъде ?
при прекратяване на ТД на основание чл.328 ал.1 т.3 от КТ поради намаляване обема на работа какви обезщетения се дължат, освен по чл. 224 ал. 1 за неползван отпуск ?
За нас не е проблем, стига от НАП да не ни скастрят :)