А освен това съм подала отчетите в НСИ - значи ми остава чл.75
Благодаря, колежке, че толкова много ми помагате  :give_rose:
Осчетоводила съм ги, но за януари, заради ДДС, донесоха ми стари фактури много късно, как да преправя всичко сега, може би е трябвало ...наистина незнам :'(
Тоест 2014г?  А не е ли по-добре да намаля финансовия резултат, след като още не съм подала ГДД или е неправилно, а и сме на загуба ...много са ми неясни тези увеличения и намаления
А един въпрос с разходи за 2012, осчетоводнени за 01.2013 - трябва ли с тях да се увеличава финансовия резултат в ГДД?
Да, важат, защото фирмата е започнала дейност 2012 с дялов капитал 1000 лв. и заем от нефинансова институция в доста по-голям размер /от друга фирма/. Но питането е след като са само начислени лихви, а нищо не е плащано - нито главница, нито лихва, фирмата е на загуба, трябва ли да включвам тези начислени лихви в справката?
Здравейте, искам да попитам следното - ако през 2012 само са начислявани лихви по заем от друго предприятие, но не са платени към края на годината, трябва ли да се попълва справка за регулиране на слабата капитализация?
Здравейте, имам следното питане - ако е подадена ик.дейност 4719 - търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки, а досега има само хранителни стоки в магазина и продажби и на едро и то предимно на меса /в началото при назначаване на служителите не се знаеше точно какво ще се продава/ - проблем ли е и трябва ли да променя ик.дейност. Какво трябва да направя?
Здравейте, имам нужда от помощ при попълване на ГДД по чл. 92:
Дружеството е на загуба - обърках се при попълване на справка 3 - регулиране на слабата капитализация
сумата на счетоводния резултат с минус ли се попълва и оттам вадя начислените лихви по заеми / макар че не съм ги платила още към 31.12.2012г./ и оттам - незнам 0 или? обърках се тотално и с тези увеличения и намаления на ФР - посочват ли се разходи по натрупващи се неизползвани отпуски, ако не са начислени към 31.12.2012 и в увеличения -нали? А разходите за лихви от прилагане на слаба капитализация посочват ли се, при положение, че в справка 3 се получи 0?  Имам и едни разходи, които са направени преди, тоест за самата регистрация на дружеството преди да започчне дейност реално - с тях също ли трябва да увелича или намаля ФР? Мисля, че трябва да намаля загубата с тези разходи.Доста време не съм попълвала ГДД и съм забравила доста, а сега се омотах тотално   :'(
А от НАП не ги ли предоставят служебно на НСИ? Трябва ли и в НСИ да подаваме отделно? Или само ако изискат нещо допълнително - в предишната фирма пращаха отчети по пощата, но сега в тази фирма не.
Още не съм пробвала. :hmmm: Ще опитам и ще пиша, благодаря!
Здравейте, след толкова дискусии и питане в НАП, където не можаха да ми отговорят, аз пак не съм наясно трябва ли да подава ГДД по чл.50 /или таблица 1 и 2 - отделно с декларация или заедно? :hmmm:/ на лице, което работи/и в момента/ на трудов договор към ЕТ/не е собственик/, бил е на ДУК с възнаграждение 3 месеца /вече не е / и последните 2 месеца от 2012 г и /в момента / е и СОЛ като съдружник в ООД без възнаграждение/само осигуровки са внасяни/. Много различни мнения изчетох и пак не съм наясно :no:
а аз се обърках кой на кого отговаря  :smile1:
Благодаря! 
Договора е за наем на автомобил - извинявам се за неточността
А вие ме разколебахте и взех да чета пак, защото не ми става много ясно.... и пак не ми е, но ако е трябвало да внеса става лошо, макар, че не са много :no:
Приспадани са 10% и е удържан ДОД, но осигуровки не са. С подаване на ГДД могат ли да се изравняват? е има ли санкции и за кого?
А ако СОЛ се осигурява без възнаграждение, а едновременно работи на трудов договор в друга фирма и е бил и на ДУК /вече не/ - подава ли справки за изравняване на осиг.?
Благодаря! :air_kiss: