Честита Коледа!
Колеги, някой може ли да ми каже осигуровките на СОЛ включват ли се в Д6, защото програмата ми ги изключва
Може ли да попитам нещо - внесла съм само осигуровките на СОЛ вчера, мога ли да подам Д1 на СОЛ, когато внеса и осигуровките на останалите работници подам Д1 и Д6?
Здравейте, да се включа и аз, че нещо не ми стана много ясно от забележката на alfa. При мен има подадена ОкД5 за самоосигуряване на съдружник в ООД, като същото ООД сега се регистрира и като ЗП. Трябва ли съдружника пак да подаде ОкД5 за самоосигуряване като ЗП  като става въпрос за едно и също ООД?
Подава ли се някакво искане за възстановяване освен приложение 6 и попълнена кл.80?
Разликата наистина не е голяма, да не си усложнявам живота казвате, благодаря Ви Елена.
Той е осигурен на трудов договор в друга фирма.
Благодаря, колеги, работодателят е оставил на мен да избирам...
А общо заболяване и майчинство към втория вариант ли ще да е включен - за всички осигурени соц.рискове без ТЗПБ и безработица? Ако не иска Общо заболяване и майчинство трябва да избере първия вариант, нещо не са ми ясно формулирани в бланката?
Здравейте, имам едно въпросче - управител на ООД досега се осигурява на ДУК, а от 01.11. решава, че ще се осигурява като СОЛ на 420,00лв. Подавав ОКд5 в 7 дн.срок и сега за октомври ще внеса осигуровки по ДУК, а за ноември като СОЛ кога? - до 10.12. ли?  илисе? авансово, декл. 1 подава ли се? А в ОКд5 има два варианта на осигуряване - инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт или - за всички осигурени соц.рискове без ТЗПБ и безработица. Кое да избера има ли значение, той е осигурен на трудов договор към друга фирма?
Така мислех и аз, но имах нужда от потвърждение, много Ви благодаря!
Здравейте, имам нужда от малко помощ относно ДДС: за месец август /подадена 09 месец / съм на възстановяване, за месец септември/подадена 10 месец/ отново и сега ако пак съм на възстановяване или внасяне, как трябва да подам месечната декларация? Ако съм на внасяне - приспадам сумата за внасяне и я нанасям в кл.70, а остатъка за възстановяване или цялата сума от трите месеца, ако нямам за внасяне сега - в кл. 80? А искане подаваше ли се? Май се обърках с тази процедура нещо...
Благодаря, колеги!
Значи начислявам осигуровките и подавам Д1, а като ги внеса подавам пак Д1 и Д6, така ли да разбирам? Нямам самоосигуряващи се лица за щастие
Здравейте и тук, получих фактура за пътуване на шефовете в чужбина от турооператорска фирма и няма начислено ДДС, трябва ли да я включвам в дневниците по ДДС?
Здравейте, моля за помощ: трябва ли да подавам Д1 и Д6 ако няма пари за осигуровки и само ще ги начисля, за да не изпусна срока , а тези дни да ги внеса? За първи път се случва да няма пари за осигуровки и незнам как да постъпя
Може ли управител на ООД да премине от ДУК с възнаграждение към СОЛ, какъв е реда и сроковете? А може ли с електронен подпис да се подаде ОкД5, защото не успях да я открия?
Благодаря ХХХХХ!
Каква е разликата по КТ и по ЗЗД? Не е трудов, тоест не е подадено уведомление в НАП, иначе всичко друго е като трудов, а по Устав човекът е управител, само че сега започва да му се изплаща възнаграждение, а стажа ще важи ли за болнични, пенсия и всичко останало, което е по трудов договор?