Здравейте! Зачита ли се трудов стаж по ДУК?
Разбира се, моля Ви maikal не ме стресирайте допълнително.
Да, доставка - с доставни цени, продажба с продажни и 702/1/304/1 и т.н  остава разликата - печалба или загуба
Правилно ли осчетоводявам?
Тоест при доставка 304/1,4531/401, 304/2,4531/401 и т.н
при продажби - 411/702/1,4532 и т.н
изписване 702/304
Така правилно ли е?
Здравейте. Нужен ми е съвет относно издаване на фактура за износ на грозде в Полша - как да напиша фактурата и има ли ДДС. Някакви други документи нужни ли са и как да влезе в дневника за продажби съответната фактура.
Здравейте. Може ли да ме посъветвате как да изписвам стоките от магазина, когато съм ги заприходила по групи общо - месни, млечни и т.н а за изписването как да стане?
Значи, ако не намеря липсващите ще си направя нови от 34 до 100 и не подлежа на санкция ако не ги заведа в дневника за продажби, защото ми се струва доста работа, а едва ли ще намеря време. Благодаря Ви, колежке!
Намирам само един кочан :'(
Имам внесен и депозит в размер на един наем, трябваше ли и от него да удържа данък, защото не съм.Проблем ли е ?
Да, но тези десет започват от 101 до 111 а надолу от 100 ?... :no:
Защото този, който е инсталирал програмата е казал, че го пуска от 101 и досега има 10 фактури, а аз сега започвам да водя счетоводството и незнам дали ще е проблем това
ООД плаща на физически лица
Здравейте, имам следния въпрос. Плащаме наем за помещение и за ползване на лек автомобил. Трябва ли да удържаме авансово ДОД и да го отразяваме в декларация 6, заедно със залатите?
Здравейте, имам нужда от помощ по следните въпроси.
ООД започва дейност 1 година след създаването, като междувременнно има изготвен кочан фактури /неизползвани/ със стара банкова сметка.При започване на дейността е инсталиран софтуер за фактури които започват от 101. Необходимо ли е да се уведоми НАП, че до 100 ф-ри не са използвани в дневниците или по някакъв друг начин.
Как се отразява анулирана фактура?
А кредитно известие?