Седалището на фирма е в една област, а работниците и обекта са в друга. Къде да се внасят осигуровки- по седалище на фирмата или по местожителство на работниците?
А как да се осчетоводи изплатеното възнаграждение, на какво основание, върху него какви осигуровки?
Той ще го управлява по дружествения договор, но ООД сега започва дейност, досега не е имало такава и съдружникът, който е управител по съд.решение сега тепърва ще получава възнаграждение
За личен труд, няма да е втори трудов, а дали да е граждански или ДУК?
Благодаря, и аз така си мислех, но според него трябва да издаде фактурата когато получи последното плащане - октомври...какво да правя - да настоявам пак за фактура ли?!
Здравейте пак...как според вас е по-добре да се осигурява съдружник в ООД  като самоосигуряващо се лице   или с договор за управление и контрол? Съдружникът ще получава възнаграждение в ООД, а работи и по трудов договор в друга фирма. А другият съдружник няма да работи и получава възнаграждение...за него?
Здравейте, имам следния казус:
Закупено е оборудването на работещ хранителен магазин по договор и проформа фактура.Направено е частично плащане, а цялото оборудване е предадено със списък приложение към договора. Фактура ще бъде издадена чак при последното плащане. Как да направя осчетоводяването, а ДДС? накрая или ..моля за малко помощ