Офис Илинден премина към Люлин и други промени имаше.
Имаше някакво обединяване на офиси...може би заради това.
от 2016 г. 
Мога ли да ги отпиша през 2022 г.
Да, така са направили. Даже бях там за новостите и техният програмист специално ни обърна внимание на това.

Предполагам,че има колеги които работят на прогр. продукт за трз на микроинвест и са се сблъскали вече с проблема мод ...Там програмистите на база на становище от НАП от 06,01,23 са променили МОД от 710 на 780 но започват да възникват доста въпроси колко правилно е това и най вече в случаите когато имаме болнични ..поне това съм установил за сега .. Та ми е интересно вашето мнение за поредната тъпотия сътворена от правоимащите ..................... тоо не е само интересно ами и важно да знаем какво правим
Благодаря!
Тези книги имат ли връзка с предмета на дейност и използват ли се по предназначение във фирмата ?
Казват, че имат...
Напоследък преводаческа агенция купува книги, преводна художествена литература. Книгите са с 9% ддс.
Имам ли право да ползвам данъчния кредит?
Земеделски производител с код 13 в декл. 1, която се осигурява заОЗМ има ли право на болничен за болно дете /2.5 г./ и за това полага ли й се някакво обезщетение?
Благодаря.
Здравейте,
Продажна фактура от минал месец е осчетоводена грешно в дневник продажби. Не е осчетоводено ДДС-то. Подадена е като освободена доставка.
Как може да се поправи грешката в този месец.
Благодаря.
Който познава програмата Бизнес навигатор, не би трябвало да има проблеми.
Може и в моменти да има нещо, но Бизнес навигатор е най-добрата програма за заплати.
Здравейте,
Моля за съдействие по следния казус:

Лице, което работи на трудов договор в България, се осигурява на максимума. Започва и работа към фирма от САЩ, по договор – ще прави чертежи на роботи.  Фирмата го води като свободен, без трудов договор при тях, вид граждански договор и му изплащат парите по банка.

Правилно ли ще бъде:
Да му подам декларация в края на годината - по чл. 50, за граждански договори и съответно да си плати 10 процента данък след нормативно признатите разходи.

Но дали трябва нещо друго.
Това че ще получава пари по банка, БНБ дали няма да изисква някаква месечна декларация.
Дали не трябва да се регистрира по ДДС като физическо лице.

Имам доста въпроси и търся отговори.

Благодаря предварително.

Здравейте Колеги,
днес създадох период 12.2022 г. в БН заплати, попълних таблицата за Годишен ДОД, направих анализ и дадох общо изчисляване и за мое най голямо учудване имам огромни суми със знак минус в перо 84 Годишно изравняване на ДОД. При всички лица ми е около 4 пъти по голямо от месечния ДОД, на лицата с деца съм отбелязала облекчението, но според мен всичко е грешно. Някой има ли подобен проблем с Бизнес навигатор заплати?
Големи проблеми ще имаш с  бизнес навигатор заплати...От опит го казвам.
Благодаря.
Как така ги преиздава? Същият номер и дата, но вече с ЕИК? В кой момент е решило да ги преиздаде, тази промяна е от началото на 2022.
Да, всичко е същото - номер и дата, но вече с ЕИК. Преиздава ми фактури он април и май.
Не зная кой я е посъветвал така.
Разбрах, подавам го в справката.
А първия въпрос
Да, грешка 73/1 имах пред вид.
Здравейте,
Физическо лице, преводач, си сменя ЕИК-то - от ЕГН вече има Булстат и е преиздало старите си фактури за 2022. Не е регистрирано по ДДС.
Трябва ли задължително да правя корекции в дневник покупки /-+/ заради новия ЕИК номер и другият въпрос - за тази година нали не трябва да ги отразявам в справката по ч.73/6.
Е, не се плаща остатъка от обезщетението цели 12 месеца, а само толкова, колкото са останали от вече определеното обезщетение :)
Това, за максималното прекъсване на обезщетението поради работа по ТД до 12 месеца е откакто изискването за отпускане на обезщетение за безработица стана 12 месеца с осигуровки за безработица от последните 18. Преди, когато се изискваше 9 от 15, остатъка от обезщетението можеше да се ползва, ако прекъсването за работа по ТД беше до 9 месеца.
А има ли значение основанието за прекратяване, за да може да се ползва остатъка от борсата.