Пак ще питам...като казвате платени заплати,Дод трябва ли да е внесен,за да се посочи  в декл.6.
Щом като сте платили заплатите Д6 се подава със ДДФЛ.
За осигуровките от 26то число започват да текат лихви и при постъпване на някакви пари в единната сметка на НАП ще се покриват осигуровките.
Като са платени заплатите,означава ли,че само данъкът е внесен/без осигуровките/ и  Декл.6 се подава с ДДФЛ?
Щом като сте платили заплатите Д6 се подава със ДДФЛ.
За осигуровките от 26то число започват да текат лихви и при постъпване на някакви пари в единната сметка на НАП ще се покриват осигуровките.
Благодаря много,и аз до този извод стигнах...

Трудовият договор си е трудов договор, пък ако ще да е с ламята от приказките. Клас се начислява, ако по първият е на по малко от 8 часа и само върху действително отработените часове допълващи до 8 часов работен ден. В случай, че първият му договор е на 8 часа, то клас не се начислява.
Здравейте
Ще назначавам пенсионер на втори трудов договор-на 2 часа.Трябва ли да му начислявам процент клас и ако не му начисля има ли някакви санкции?
Благодаря много!
Здравейте!
Ще назначавам пенсионер на втори трудов договор по чл.111 от КТ /по неговите думи работи на друго място/-на 2 часа.
Освен писменото му съгласие по чл.113 ал. 4 от КТ,други документи необходими ли са?
Здравейте
Колеги, трябва ли да се подава уведомл. по 62 от КТ ,ако работникът  го преназначават  от чл.114 по КТ по чл.110 от КТ и какви ще бъдат последствията за неподаденото уведомление в срок?
Благодаря много предварително
Благодаря
За да има право на обезщетение трябва да се осигурява за ОЗМ в случая тя е безработна и няма право на обезщетение.
Затова ще получава 100 лв от социалните до края на 410 дни. За майчинство трябва да е назначена на ТД.
От същия проблем и аз се интересувам за моя близка приятелка...Случаят й е почти същият.Значи,ако си безработен и не те осигуряват за ОЗМ получаваш само 100 лв. от социалните? Правилно ли съм разбрала?Защото тя през последните  години се е осигурявала на висок осигурителен доход и това не се ли взима предвид при изчисляване на майчинството?


Здравейте и от мен!
В момента съм безработна и към момента получавам обезщетение за безработица след като бях съкратена от работа след 8 години във фирмата!Обезщетението ми изтича през юни месец!Интересувам се ако до юни месец изляза в майчинство какъв ще е размера на майчинството ми?Обезщетението ми е % от заплатата която съм получавала!Ще се вземат ли в предвид предишния ми доход и дохода който получавам като обезщетение за безработица?Или ще получавам минималните около 100 лв?
Маля да ми изпратите опис по чл.76 от ЗДДС - не мога да намеля бланката в интернет.
Благодаря много предварително
бЛАГОДАРЯ :smile1:
Служебната бележка се издава на лицето  "  ......в уверение на това, че през 201 … година е придобил/а/ облагаем доход от трудови правоотношения, както следва: "   
 В случай, че не е придобит доход не се издава служебна бележка.
Здравейте
Колеги,нали не мога да издам такава служебна бележка на лицето за 2012 г. при положение,че РЗ не са изплащани,осигуровки и ДОД не е внасян за 2012 г? Фирмата е в несъстоятелност,а работникът настоява за такава бележка...
Благодаря,ще го корегирам и приятна вечер!
Не мисля, че за корекция на неправилно подаден код НКПД има санкция. Важното е в трудовия договор да е правилно записан и да го коригирате в системата на НАП.

Благодаря.Да,но това е станало преди няколко месеца.Да няма някакви санкции?
Ако правилно разбирам въпроса сте подали уведомление с код по НДПД с различна от павилната оследна цифра. След като това уведомление е прието и регистрирано вероятно различната цифра означава и различна длъжност и е редно да коригирате уведомлението.
Фатално ли е и трябва ли да се предприеме нещо,за да се отстрани? Грешката е в последната цифра.
Благодаря много предварително


Благодаря много!
С датата на издаване на акта.
Здравейте,
искам да попитам следното: Имаме акт за прихващане от 08.01.2013 и касае м.11 2012 - прихващане на осигуровки с ДДС за възстановяване.С коя дата е правилно да се осчетоводи АПВ -с датата на издаването на акта 08.01.13 или към 31.12.2012 г?
Благодаря много предварително
Отговорът е не може.
Добро утро!
Имам следното питане: има ли право  упълномощен пълномощник, който не е адвокат, в качеството си на приносител по електронен път с електронен подпис да подава в Агенцията по  вписванията нотариално заверени документи, подписани лично от заявителя?
Става въпрос за първоначална регистрация на ЕООД, и пълномощникът/аз/ искам да подам комплекта документи, подписани лично от заявителя и нотариално заверени.

Срещнах коментари по форумите,че по ел.път не ги приемали.
Благодаря предварително