Фирма ЕООД без дейност ГФО за 2019

16.04.2021, 20:00 1166 1

16.04.2021, 20:00
Публикации: 4 / 0
Здравейте,

сигурно вече е коментирана темата, но аз не успях да намеря информацията..

изпратили са ми емайл февруари месец 2021.. аз сега виждам емайл.. там пише че не съм си подал ГФО за 2019 г.  фирмата ми е създадена през 05.2019 г. обаче започна да работи август 2020 г.  до тогава не съм извършвал дейност.. тогава ми бяха казали че не трябва да направя нищо .. обаче сега получавам емайл че не съм си подал ГФО за 2019 да отида в 7 дневен срок след като получа съобщението  в НАП да ми съставят АКТ за нарушение...
каква глоба да очаквам? има  ли начин да мина без глоба или поне с минимална.. това че съм видял емайл близо 2 месеца късно отделен проблем ще е нали? мога ли да обжалвам акт и какъв е шанса да отпадне?  какви стъпки да предприемам в момента, да подам ГФО за 2019г. и да отида в НАП ? Някой има ли обяснителен текст в случай , към НАП който да пише че това е малозначителна грешка че не сме извършвали дейност , че е 1 грешка и тем подобни работи.. искам да съм максимално готов като отида в НАП да мога да мина по най евтиния начин.. че гледам глоби от 200 до 3000 лв..

това е супер откъсана работа в тая държава.. не подаваш ГДД , ама някво заявление отчет трябва да пускаш на който всичко да е нули.. отделно бахти откъсаните закони.. трябва да пускаш заявление че започваш работа, трябва да пускаш и че  не работиш.. то е ясно или едното или другото.. щом не съм пуснал че работя значи не работя..  супер тъпата работа са получава.. аз си признавам грешката трябвало е да пусна заявление ама сериозно трябва да се премислят нещата.. щом няма ГДД значи няма има ГФО.. всичко е направено за пари... може ли такава идиотщина да измислят..
#1 | 16.04.2021, 22:30
Публикации: 9297 / 1557
Като не сте имали дейност, трябвало е да подадете декларация за неактивно предприятие в НСИ и в ТР. И на двете места е безплатно. Така, е нито подавате ГФО с нули, нито е за пари.
Какъв е смисълът: тъй като информацията в ТР е публична, всеки Ваш бъдещ контрагент ще знае дали сте имали дейност или не, какъв е бил оборота Ви за предходната година, какви активи имате и т.н. и така ще може да вземе решение дали да продължи да работи с Вас или да има едно наум.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група