Приложимо законодателство

25.09.2020, 20:30 839 1

25.09.2020, 20:30
Публикации: 48 / 0
Здравейте,
Имам командировани работници в Белгия.
Там имат специален фонд, които събира вноски от работододатели и чуждестранни работодатели командировали работници в Белгия. В края на годината фондът изплаща на работниците от даден сектор 13-та заплата. Нещо като клас е ( много груба аналогия).  Фондът е държавна структура, която има следните задължения към работодателите:
1. уведомява ги че трабва да правят вноски
2. определя кой може да не прави вноски- ако по българското законоателство начисляването на клас им се стори като техните 13-ти заплати, то фонда ще ме освободи от задължението за вноски
3. уведомява за сроковре за деклариране и внасяне на парите по вноските.
Аз си мислех като български работодател не съм слъжна да се подчинявам на тяхното трудово и осигурително право, но според фонда има закон белгийски който казва че всички работодатели ( вкл. и чужди) са длъжни да парвят вноски. Е освен ако фонда не реши че работодателя не е длъжен.
Не познавам белгийкото законодателство, не мога да намеря инфо по случая. Така ако някой може да ме насочи по въпроса - много моля.
Моля ако някой има опит с този фон OPOS -моля да сподели.
#1 | 25.09.2020, 20:35
Публикации: 48 / 0
Извинете фондърт се казва OPOC-  FONDS DE SÉCURITÉ D'EXISTENCE DES OUVRIERS DE LA CONSTRUCTION (CONSTRUCTION WORKERS’ WELFARE FUND) -  OFFICE PATRONAL D'ORGANISATION ET DE CONTROLE  DES RÉGIMES DE SÉCURITÉ D’
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група