Граждански договор със самоосигуряващо се лице

17.11.2015, 11:59 3557 1

17.11.2015, 11:59
Публикации: 4 / 0
Колеги,имам такъв казус: Работя по проекти на Европейския съюз и по проект имаме гр.договори,единия от които е със самоосигуряващо се лице.По закон то има задължение само да внася всички данъци и осигуровки за своя сметка в бюджета и да ни издаде документ за извършената услуга,но по проекта разходите за възложителя са дадени в перо възнаграждения,а документа,който трябва да получим минава във разходи за външни услуги.Влизам в противоречие със закона,защото не мога да издам СИС и сл.бележка за самоосигуряващо се лице.Моля,посъветвайте ме как да постъпя,защото самоосигуряващото се лице е юрист и казва,че може да се издава СИС и сл.бележка. Благодаря Ви предварително.
#1 | 17.11.2015, 12:15
Публикации: 11945 / 2180
Моля,посъветвайте ме как да постъпя,защото самоосигуряващото се лице е юрист и казва,че може да се издава СИС и сл.бележка.

Ако самоосигуряващо се лице беше бай Пешо, дето не може да чете щяхте да имате затруднение, но юриста със сигурност би могъл да чете, нали ? Дайте му една бланка на СИС и нека прочете текста под надписа "Сметка за изплатени суми" :

" Този образец не се попълва, когато получателят на дохода от друга стопанска дейност е самоосигуряващо се лице и е декларирало това обстоятелство с писмена декларация пред платеца на дохода"

Иначе, ако чете , но не му харесва да не декларира, че е СОЛ / обаче и сам да си попълни ГДД после / .
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група