Фирмена заповед за неизползване на служебното имущество за лични нужди

11.02.2016, 18:15 32928 0

11.02.2016, 18:15
Публикации: 550 / 224
Администратор на сайта
Работодателят е в правото си да забрани ползване на служебното имущество за лични нужди или за цели, различни от независимата икономическа дейност на фирмата чрез изричен писмен документ (заповед). Важно е да се отбележи, че се допускат изключения, когато са предизвикани от крайна нужда или непреодолима сила.

Във връзка с това, че за целите на данъчното облагане, работодателят трябва да знае дали и кога фирмените активи се ползват за лични нужди, то е разумно да поиска от служителите (напр. чрез декларация) да не използват имущество на компанията за лични цели без изрично писмено разрешение. Добре е всеки служител да има задължението при всяко лично ползване да уведомява писмено работодателя си.

Документиране

 Чрез новото Приложение: Заповед за неизползване на служебното имущество за лични нужди може да издадете наведнъж:
1. Заповед от работодателя за неизползване на служебното имущество за лични нужди;
2. Декларации от всички служители за неизползване на служебно имущество за лични нужди (за в бъдеще и през минали периоди).

Приложението може да издава заповед и множество декларации от служители наведнъж чрез импорт от файл с имената на служителите.
С оглед изясняването на въпроса дали през стари данъчни периоди е имало лично ползване на фирмени стоки, услуги и активи, то всеки служител може да декларира пред работодателя си дали в предходни месеци е ползвал фирмени активи за лични цели.


Ако е необходимо отчитане на личното ползване на служебен автомобил, то чрез  Приложението за издаване на пътни листа, можете лесно и сигурно да попълните месечните си данни, което ще позволи автоматично да бъде пресметнати разходите, личното ползване, горивото за управленска дейност, както и да бъде генериран надлежен пътен лист.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група