След указанието на НАП за данък "уикенд" (ВИДЕО)

04.02.2016, 18:58 13858 1

04.02.2016, 18:58
Публикации: 550 / 224
Администратор на сайта
Катя Крънчева с коментар за данък “уикенд” в предаването "Денят" на телевизия Bulgaria ON AIR след новото указание на НАП за облагането с данък върху добавена стойност на личното ползване на фирмени активи.







#1 | 06.02.2016, 21:12
Публикации: 629 / 129
Отлично представяне, Катя! Добре е да се дава гласност на купищата проблеми, които поражда нечия неадекватна идея, която вместо търсения ефект за реки от приходи към хазната, ще предизвика абсолютно ненужно впрягане на бизнеса в ролята на детективи, и ще разпилява ресурс за някакви дребнави сметки кой от персонала е влизал в социалните мрежи по време на работа, или е говорил с тъщата по телефона. Някой експерт от НАП можеше спокойно да сметне, че администрирането на данъка върху личното ползване във варианта, който са измислили ще донесе по-малко приходи от тези, които биха получили, ако освободят ресурса и спестят този излишен разход на бизнеса по администрирането му.
Чудесно е, че имаме наш представител, който да представи разумни аргументи за промяна на въведените процедури.
Не е нужно да откриваме топлата вода - в ЕС имат работещи механизми, които не утежняват излишно бизнеса. Задължително е да се въведе и праг на стойността на облагаемите  активи. 50 000 лв. ми се струва напълно разумен праг.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група