Трудоустрояване след сърдечна операция

26.02.2016, 07:38 5542 1

26.02.2016, 07:38
Публикации: 1 / 0
Привет на всички.Моля ако е възможно някой да ми отговори на касаещ ме въпрос по следния случай.На брат ми му предстои сърдечна операция за смяна на аортна клапа.
Работата му е като шофьор на автобус на ученици.Бих желала да зная,след операцията от ТЕКЛ ще му разрешат ли да си остане на старото работно място или ще трябва да се премести на друга работа? Моля пишете ми, ако някой е компетентен по този въпрос. Благодаря предварително.
#1 | 26.02.2016, 09:05
Публикации: 1187 / 228
Никой не може да каже дали ТЕЛК ще му разреши да работи на старата си длъжност. След изготвянето на решението, в същото ще бъдат включени противопоказания за работа. Комисия по трудоустрояване, включваща службата по трудова медицина, съвместно с работодателя и представители на работниците ще преценят дали работника ще бъде трудоустроен на настоящата си длъжност, на друга подходяща, или при липса на такива възможности ще бъде прекратено трудовото правоотношение. Принципно практиката е СТМ да изпрати писмо до ТЕЛК с искане за допълнителни уточнения, за преценка, за оценка на конкретната ситуация и застраховка, ТЕЛК от своя страна отговарят неопределено за да си "вържат гащите" и това е в общи линии...
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група