15 фирми ще се състезават за изграждането на електронно правителство

17.01.2012, 01:48 6190 1

17.01.2012, 01:48
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
15 фирми и консорциуми са подали документи за участие в процедурата по проекта за електронното правителство, пише в. Всеки ден.

Офертите бяха отворени в Министерството на транспорта в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Проектът е съфинансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“ и бюджетът му е 18 милиона лева.

Създадена е комисия в министерството на транспорта, която ще има 35 работни дни да разгледа и оцени постъпилите оферти.

Фирмите са: Консорциум Интрасофт-БН, Хюлет-Пакард България, Технологика ЕООД, Консорциум Сиела ГТ&К ДЗЗД, Консорциум Сиенсис-Абати ДЗЗД, Обединение е-България, Стемо ООД, Ай Би Ес България ЕООД, Аксиор ООД, Дружество по ЗЗД обединение електронни административни услуги за държавна и общинска администрация, ДЗЗД Матерна И-гавърмънт, Консорциум Сдружение за електронно управление ДЗЗД, Консорциум Сирма-Интерконсулт, Консорциум ДЗЗД РАО Електорн, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис ЕООД.

“Ползите от системата ще са за хората, на които вече няма да се налага да висят на опашки, да ходят в няколко различни администрации за един вид документ. Това ще бъде много сериозна крачка в интегрирането на България в процеса на електронизация на административните услуги в цяла Европа“, каза министър Московски.
#1 | 17.01.2012, 09:37
Публикации: 1202 / 120
Дано само в ерата на "Облачните" технологии не се почувстваме отново на "Седмото небе", както през 1997 г., когато НОИ въведе електронния регистър за осигурителните доходи. За забравилите или мънинките ще оглася отново, че тогава (при наличието на върховния Win'95 а и по късно на 98) клика дърти пърцулници, които на компютъра викаха "кампютер" наринаха на три етапа огромни за времето си суми на унуките си, а те имаха наглостта да им (ни) пробутат продукт под DOC, в който като цяло геройство в прилагането на технологиите трябваше да изглежда единственото цветно изображение на трикольора при пускане на програмата, а това, че след нанасянето на 500-ния работник програмата се блокираше и трябваше да си купиш още 3 такива (за младите - тогава все още имаше предприятия с по 2000 - 3000 работника) трябваше да го приемаме едва ли не като "И това ви е много - радвайте се!".
По късно системата се срина и за това ги няма данните за двата месеца от 97-ма , а същата подигравка изтърпяхме по-късно и със системата за лични документи.....Та идеята изобщо да пусна този пост бе - дружно да се помолим братя и сестри на светите "КОНТРОЛ, АЛТ И ДЕЛИЙТ" тоя път поне целокупния БГ народ да не "яде отходите" на тия дето ще изпапкат баницата!!! >:(
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група