Доставка стоки от САЩ, изпратени от ЕС

04.09.2018, 15:03 2250 4

04.09.2018, 15:03
Публикации: 98 / 0
Здравейте, получавам доставка на стока от американска фирма, която има клон в Англия и е регистрирана по ДДС в Англия, инвойсът ми е издаден от американското дружество, а са изпратени от Англия. Подала съм като ВОП, но в хода на проверката, отказват да ми признаят така подадения протокол и съответно ми изпратиха покана да го анулирам. И сега през септември да ми издадат нов инвойс, но от Англия с валиден ддс номер. Проблемът е, че ние вече сме платили на американското дружество и посочената банкова сметка в САЩ, те ми пишат, че за доставки в ЕС имат център в Англия и затова са ми изпратили стоката от там.  Какъв ми е вариантът, защото следва да го осчетоводя в септември? Благодаря предварително на отзовалите се.
#1 | 04.09.2018, 15:41
Публикации: 98 / 0
Здравейте, съгласиха се от дружеството да ми издадат инвойс от тяхното представителство в Англия. Извинявам се за въпроса, не мога да го изтрия.
Все пак ако някой има подобен случай, ще съм благодарна, ако сподели как го декларира.
#2 | 12.09.2018, 16:29
Публикации: 1 / 0
Като ВОП
#3 | 12.10.2018, 17:28
Публикации: 98 / 0
Здравейте, след направената покана за анулиране на издадения протокол по чл.117, тъй като е посочен като ВОП, а доставка от САЩ не би следвало да я отразявам като ВОП, анулирах протоколът, който включвам в дневника за м.Септември със знак минус, съответно издавам нов протокол за доставката от Англия, тъй като получих инвойс от Англия. Анулираният протокол и издаденият нов протокол ги отразявам и в дневник покупки и в дневник продажби. Но в СД не излиза деклариран ВОП за м.септември. Поканата ми е от септември, правилно декларирам в СД, нали?
#4 | 12.10.2018, 17:51
Публикации: 98 / 0
Считам че правилно отразявам съгласно Приложение 12 към чл.113, ал.4 от ППЗДДС
"При положение че се анулира документ (протокол за начисляване на данък или протокол по чл. 117, ал. 4 от закона) след периода, в който е издаден, той се включва във файла "PRODAGBI.ТХТ" на издателя, като в полетата, описващи стойности, се попълват стойности, равни по размер на съдържанието на съответните полета от оригиналния запис в дневника, но с противоположен знак. Документът се описва и в дневника за покупки на издателя във файл "POКUPKI.ТХТ" на издателя, касаещ данъчния период, през който е анулиран документът, като в полетата, описващи стойности, се попълват стойности, равни по размер на съдържанието на съответните полета от оригиналния запис в дневника, но с противоположен знак."
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група