Отваряне на фирма за онлайн магазин.

17.02.2019, 14:28 1568 2

17.02.2019, 14:28
Публикации: 5 / 0
Здравейте, предстои ми отваряне на фирма за бъдещ онлайн магазин който ще внася стоки от Америка и Китай и ще се продават изцяло на българския пазар с наложен платеж.

Въпроса ми е понеже искам да вкарам стока за 4000 лева първоначално, но знам, че като регистрирам фирма и ги платя като разход на фирмата веднага започват да ми течат осигуровките които трябва да плащам, но първо стоката ми ще пътува половин месец и документалното и освобождаване ще отнеме също време, оттам следва изработка на сайт която също е 2-3 месеца и накрая фотографски услуги които също ще са 1 месец за всичките продукти.

Та има ли как да си спестя тези 3-4 месеца плащане на осигуровки когато няма да имам никаква продажба, като примерно си внеса стоката като физическо лице и си я платя с лични средства, но пък след това как ще мога да я продавам същата стока в сайта си и от митницата ще освободят ли 300 броя от един продукт адресирани към физическо лице.

Поздрави и благодаря предварително за отделеното време :)
#1 | 17.02.2019, 15:39
Публикации: 1302 / 183
Защо ми се струва, че някак си започвате нещата отзад напред.
Фирмата ЕООД ли ще е?
Регистрирайки я на свое име вие СОЛ ли ще сте?
Ако отговорите и на двата въпроса са ДА, то тогава как ще спестите осигуровките?
Ако възнамерявате сама да си водите документацията, значи сте достатъчно квалифицирана, за да знаете отговорите на тези въпроси.
Ако нямате яснота какво би следвало да се направи е желателно да си намерите счетоводител, работата свързана с дейността на фирмата е перманентна.
#2 | 17.02.2019, 17:25
Публикации: 18 / 0
Защо да не може? Всичко може,стига да знаете как. Може да си ги внесете като физическо лице и после да си ги дарите,може да си  ги внесете като физическо лице и после да си ги продадете. Може дори догодина  и приложение 13 даже да попълните. Може да си пуснете фирмата за два дни и после да я затворите и после пак да я отворите   И други и работи може.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група