Бракуване на продукция в ресторант

23.01.2020, 18:53 1199 0

23.01.2020, 18:53
Публикации: 20 / 0
Здравейте,

как става бракуването на продукция в ресторант, да кажем салати, които не са продадени на деня и стават негодни за употреба.
В софтуера е записано кога са произведени. Трябва ли да връщам ДДС, на продуктите влезли в производството на салатата? Чета, че ако има утвърден фирмен стандарт в който пише, че на дадена група продукция срока и е да кажем 24 часа, след това може да се бракува без да се дължи ДДС, но ме притеснява, че това се пише от управителя или главния готвач и не е нормативен акт.
Също така пише, че има допустими норми за брак в съответната дейност, но не мога да открия информация в ресторантьорския бизнес, каква е тя.

Благодаря предварително за отделеното време.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група