Правилно въвеждане на цени на стока в складова програма при внос от трети страни

08.06.2020, 14:57 1350 1

08.06.2020, 14:57
Публикации: 12 / 0
Здравейте.
При внос на стоки от Китай имам питане с или без ДДС да въвеждам стойността на стоките в складовия софтуер. Фирмата ми е регистрирана по ДДС. Имам цена на стоките, включително транспорт до България. тук плащам мито и след това ДДС.
Счетоводителя казва да въвеждам в складовата програма с документ за покупка  цената на стоката, увеличена с митото и транспорта, но без ДДС-то. Ние първо плащаме ДДС, след това от митническата декларация ползваме данъчен кредит за това ДДС и накрая пак го плащам при продажбата на продуктите тук в България. Това ме обърква, защото като купувам от доставчик в България, който е по ДДС също плащам ДДС-то от фактурата на доставчика, ползвам данъчен кредит за него и пак го начислявам като продавам. Но си въвеждам в складовата програма с документ за покупка крайната цена с ДДС.  И реших да питам тук за по-сигурно.
Разбира се складовата програма има колона цени без ДДС и колона с ДДС. Но сега счетоводителя иска на колона покупна цена с ДДС да въведа цена стока + транспорт + мито, но без ДДС-то.
#1 | 08.06.2020, 17:47
Публикации: 668 / 83
Слушате счетоводителя, все пак за това му плащате, а и е по-запознат от нас в тази ситуацията. Също и ако не го слушате, може да му объркате работата.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група