Редактиране на текстовите файлове при нулева ДДС декларация?

26.04.2022, 19:00 735 1

26.04.2022, 19:00
Публикации: 4 / 1
Здравейте,
В момента си търся нов счетоводител, но съм паузирал фирмата и все още не съм пуснал дейност. За последния месец април 2022 без дейност стария счетоводител ми е изпратил 3-те текстови файла и аз съм ги подал с моя КЕП.
Сега имам 2 въпроса: мога ли да редактирам замо датите в текстовите файла и да ги подам за следващия месец или и друго ако трябва да се редактира във файловете? Или трябва да генерирам с МС Делта, примерно ДДС декларацията?
и 2-я въпрос е свързан с декларации изпратени заедно с текстовите файла, това е самата ДДС декларация и ВИЕС декларация. Те предполагам се генерират с новия КЕП, в смисъл трябва ли да се подават на хартия и с каква цел са тия ПДФ файлове?
За ВИЕС декларацията имам доходи от продажба в чужбина, но като е спряна фирмата естествено в момента няма нищо, а ми се издава фактура с нулеви стойности от посредника ми от чужбина, който ми изпраща парите от бизнеса. Понеже стария счетоводител ми казва, че като съм имал такава фактура с нулеви стойности тя трябвало да се отрази в днвника за продажбите и след тая дата да се подавала 0-ва ДДС декларация. ВИЕС декларацията трябва ли да се подава като нямам доходи от чужбина?
Мерси предварително за отговорите.
търся си и нов счетоводител от София
#1 | 27.04.2022, 10:51
Публикации: 540 / 74
Здравейте,

От сайта на НАП си свалете безплатно програмата им, с която да генерирате необходимите файлове.

PDF файловете са Ви ги изпратили, за да си ги разпечатите и да си ги имате и Вие, не се носят в НАП.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група