Плащания за услуга чрез виртуален ПОС

20.01.2021, 13:44 949 1

20.01.2021, 13:44
Публикации: 1 / 0
Здравейте, извинявам се предварително, ако темата се повтаря, но срещнах много и различни информации.

Имаме електронен магазин (без физически търговски обект), в който приемаме плащания чрез вирутален ПОС терминал, Пейпал и чрез Наложен платеж. Използваме софтуера на WooCommerce.  Единият от продуктите ни е услуга, за която приемаме плащания само чрез виртуалния ПОС или Пейпал. WooCommerce изпраща по мейл автоматично потвърждение за поръчката с включени реквизити като № на поръчка, № на артикул, сума, начин на плащането, данни на клиента, но не генерира qr код, каквото изискване срещнах на места.

Въпросът ми е дали съобщението от WooCommerce може да играе ролята на онлайн документа, неиздаден от ФИ, и трябва ли да издаваме друг документ/ фактура след като парите влизат директно в банковата ни сметка от клиенти ФЛ. За момента ги осчетовдяваме като Услуга, сметка 703, но необходимо ли е и друго отчитане пред НАП и какъв би бил най-разумният начи за напред. Благодаря предварително!
#1 | 21.01.2021, 11:13
Публикации: 59 / 6
"дали съобщението от WooCommerce може да играе ролята на онлайн документа"-не, вие регистрирахте ли в НАП ел. магазин?, ако да, тогава от НАП са ви издали  индивидуален номер, който трябва да посочвате във в всеки документ, който издавате на клиент. Също така мисля, че трябва да генерирате и подавате до 15число в НАП стандартизиран одиторски файл. Прочетете Н-18 чл. 52
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група