Какъв е режима на тази доставка???моля за мнения

11.05.2021, 15:14 915 0

11.05.2021, 15:14
Публикации: 85 / 1
ВИП АКАУНТ КОНСУЛТ ЕООД
Здравейте, имам следния случай, и не мога да определя със точност режима на доставките по смисъла на ЗДДС.
Първо физическо лице - българка, живее във Франция, регистрира тук ЕООД, регистрирано е по ЗДДС. Същата има регистриран някакъв субект във франциа /нещо като ЕТ/.
Българска фирма внася стоки от Турция. Стоките пристигат в България, след това същите стоки - на части се продават на френското ЕТ /ще го наричам фирма/.Транспорта се организира и извършва от и за сметка на получателя. Стоките са ципове и не са голям обем. Превозват се с личен автомобил на собственичката, но разходите по транспорта се отчитат във френската фирма. Днес и зададох въпроса къде в крайна сметка се намират тези стоки, и тя ми отговаря че пътували с нея?!Засега към френската фирма са издавани фактури с начислено българско ДДС, като сделката е третирана като дистанционна продажба - дотук добре, имаме движение на стоки между две държави в ЕС, получателят е нерегистриран по ддс , но едно от условията за дистанционна продажба е транспорта да бъде организиран и да е за сметка на доставчика.
Другото което е - тя ми казва че взимала от България определено количество стоки, стои във Франция и оттам го продава на Френската фирма, когато същата има необходимост. Нещо като складиране на стоки до поискване, с тази разлика че получателят не е регистриран по ддс - т.е. и тази хипотеза не се връзва.
Българската фирма не е регистрирана по ЗДДС във Франция - иначе щях да кажа, че имаме доставка по чл.6, ал.3, т.3.  - и това не е.

Та в крайна сметка какъв е режима на тази доставка според вас. Важно ми е мнението ви, защото имам чувството, че нещо пропускам.


Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група